Rosszul lett egy férfi a solymári Spar-üzlet parkolójában. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Egy idős férfi lett rosszul

„A mentőket egy idős férfi rosszullétéhez riasztották, akit sajnos a hosszas újraélesztés ellenére sem lehetett megmenteni” – írta a halálesettel kapcsolatban a solymaronline.hu-nak az Országos Mentőszolgálat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Erősen vérzett, miután összeesett

A tragédia egy héttel ezelőtt, január 26-án történt, a helyi lap pedig szemtanúk beszámolója alapján idézte fel a szomorú eseményeket. Egy bácsi összeesett a parkolóban, s erősen vérzett a földön fekve. Elvesztette az eszméletét, nem reagált semmire. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Többen is a férfi segítségére siettek

Először egy, a boltból kijövő anyuka sietett a segítségére, míg a férfi felesége épp egy ott parkoló autóstól kért segítséget. Hívták a segélyhívó telefonszámát, a 112-t, majd az onnan kapott utasítások szerint hozzáfogtak a férfi újraélesztéséhez.

Újraélesztették a férfit

Nem sokkal később a környező gyógyszertár munkatársa is csatlakozott a mentőcsapathoz. Ők és egy harmadik férfi kétpercenként váltották egymást a mellkaskompresszió végzése közben, többen pedig plédekkel igyekeztek takarni az eseményt.

Gyorsan kiértek a mentők, mégsem tudták megmenteni

A mentő kiérkezése a híváslista alapján 18 perc volt. Két kocsit küldtek ki, az egyiket Pilisvörösvárról, a másikat egy pesti központból. A mentők azonnal elkezdték az újraélesztést defibrillátor segítségével, közben intubálták a beteget, aki infúziót is kapott, de már nem tudták megmenteni az életét.

Gyűjtésbe kezdtek a helyiek

A férfi segítségére siető emberekben mély nyomot hagyott a tragikus eset. Példamutató, hogy a helyi közösségi csoportban rögvest gyűjtésbe kezdtek egy életmentő készülékre.

Nem merült fel idegenkezűség

Mint ahogy arról a BudaPestkörnyeke.hu hírportál is beszámolt, tavaly februárban rosszul lett és meghalt egy férfi Kőbányán, a Ceglédi úti Lidl áruház parkolójában. A BRFK sajtóosztály azt közölte, hogy nem merült fel idegenkezűség vagy bűncselekmény gyanúja és közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a haláleset körülményeit.

Tragédia Érden

Két évvel ezelőtt ugyanekkor lett rosszul és halt meg egy idős nő az érdi Lidl bejáratánál. A kiérkező mentők nem tudták újraéleszteni az idős asszonyt, az áruházat emiatt le is kellett zárni.

Tragédia az Auchanban

2019 novemberben a csömöri Auchanban is hasonló tragédia történt. Ott egy férfi egy pogácsával állt a pénztárnál, amikor rosszul lett. Életét már nem tudták megmenteni.

Haláleset a Pennyben

2020 januárjában az egyik Vas megyei Pennyben halt meg egy ember. A kőszegi férfi életét már nem tudták megmenteni.

Hirtelen szívleállás

Az esetek többségében az ilyen rosszulléteket valamilyen hírtelen fellépő szívleállás, infarktus okozza. Többször láttunk már olyan felvételeket, amikor a focipályán fiatal, életerős focisták egyik pillanatról a másikra összeesnek és meghalnak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: solymári Spar – forrás: spar.hu