Farsangi programokkal, köztük táncházzal, jelmezes felvonulással, látványetetésekkel, állattréningekkel és kedvezményekkel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert szombaton és vasárnap.

 Kedvezményes jegy jár a jelmezért

A jelmezben vagy farsangi álarcban érkező 14 éven aluli gyermekek ezen a két napon, jelképes áron, 200 forintos jeggyel látogathatják az Állatkertet – közölte az intézmény. Mindenki más az eddig megszokott jegyeik közül választhat pénztáraknál. A programra az állatkerti jegyek és bérletek is felhasználhatók – tették hozzá.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előadások, tánc, jelmezbál…

A tájékoztató szerint a Barlangteremben jelmezbált tartanak a Bóbita Band Állatok farsangja című interaktív előadásával, illetve a Csürrentő Együttes táncházával, amelyhez családi tánctanítás is kapcsolódik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rengeteg program lesz

Mint írják, lesz arcfestés, farsangi kézműveskedés, színező sarok, állati helyszínelés, illetve a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete jóvoltából Teddy Maci Kórház is.

Délutánonként felvonulással készülnek

A farsangi hétvégén, két helyszínen is közös fotókat lehet majd készíteni cosplay jelmezesekkel és fel lehet ülni a patinás, 115 éves „falovas” Schäftner-körhintára is. Mindkét nap 13 órai kezdettel a főkaputól jelmezes karneváli felvonulás indul körbe az állatkertben – áll a közleményben.

Az állatok is szerepelnek majd

Szombaton és vasárnap is hét-hét állatbemutató, tréning, illetve látványetetés lesz, többek között a pingvineknél, az oroszlánfókáknál és a denevéreknél, valamint látványos program keretében láthatók lesznek a Cápasuli cápái.

Délelőtt kezdődnek a programok

10 órakor a pingvinek reggelijével indul a sor, majd a szárnyas egerek következnek, őket a Varázshegyen etetik majd meg. Ezzel egyidőben felvonulás is lesz, az állatok mutatják meg magukat. A Majorságnál gyülekeznek majd.

Délig lesznek az etetések

11 órakor a fókákon lesz a sor, a medencéjükhöz kell menni, ha meg akarjuk nézni, hogy hogyan esznek. Ezután a búvárok életébe is bele lehet kukkantani a Cápasulinál. Ugyanekkor az Indiaházhoz is érdemes elmenni, itt a bundások kapnak majd ebádet. A sort egy állatbemutató zárja a Varázshegyen.

Nyolcvan év után tértek vissza a hangyászok

Mint kiemelik, érdemes lesz meglátogatni az Állatkert újdonságait, például a Pálmaházban helyet kapott dolmányos hangyászokat. Ezt az állatfajt nyolc évtizednyi szünet után láthatja újra a közönség.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lesz mi közül válogatni

A részletes farsangi programkínálat a https://zoobudapest.com/tervezz-velunk/programtervezo/programnaptar/2023-02-04-farsang-az-allatkertben oldalon olvasható.

Kiemelt kép: a Fővárosi Állatkert Facebook-oldala