A péntekről szombat estére érkező viharra még Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere is felhívta a figyelmet. Volt is felhőszakadás rendesen. Dunakeszin például alámosta a Fóti utat, az aszfalt beszakadt, a tűzoltóknak kellett közbeavatkozniuk. A hatalmas lyuk alapvetően befolyásolja a helyi buszok közlekedését, ráadásul a dunakeszin élőknek egy hétig kerülgetniük kell a gödröt.

Alámosta az utat

Alámosta a felhőszakadás Dunakeszin a Fóti utat a 34-es számú ház közelében. Félő, hogy beszakad az állami kezelésben lévő úttest. Az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat önkormányzati utakra terelik – közölte az Útinform. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hajnalban vették észre

A hajnali órákban, fél hat körül érkezett bejelentés a dunakeszi Fóti útról, hogy a 34-es szám közelében a víz alámosta az útpályát egy villanyoszlop tövénél. A villanyoszlopot a kidőlés, az útpályát a beszakadás veszélye fenyegeti. A kivonuló tűzoltók a közvetlen veszélyelhárítást végzik, de a végleges kárelhárítás hosszabb időt fog igénybe venni – írják a fóti tűzoltók. EZT IS OLVASD EL: Újraélesztették az édesanyát, mert rázuhant egy 300 kilós faág Dunakeszin a viharban

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Tűzoltók a helyszínen

Forrás: Facebook

Karácsony Gergely előre szólt

Az esti viharra előre figyelmeztetett Budapest főpolgármestere. Ezt írta még péntek este: „A meteorológiai előrejelzések szerint órákon belül Budapestet is eléri a vihar, nagyobb felhőszakadás várható. Remélem, hogy csak enyhülést és felfrissülést hoz, de sajnos nem zárható ki, hogy vihart kísérő széllökések és a hirtelen lezúduló eső rombolást is végezhetnek.” – írta Karácsony Gergely.

Pincéket öntött el a víz

Budapesten néhány pincét öntött el a hirtelen lezúduló esővíz, de nagyobb károk szerencsére nem történtek. A Dunakeszipost.hu arról ír, hogy a helyiek kerüljék ki a gödröt, válasszanak más útvonalat. EZT SE HAGYD KI: Durva vihar kapta el Dunakeszit, menekültek az emberek, lezárták a parti sétányt

Az állami út szakadt be

A helyi önkormányzatnál azt ígérik, hogy szólnak Közútnak, hiszen nem az önkormányzaté a beszakadt út. A rendőrség közben lezárta a gödör környékét. Az érintett útszakaszt is lezárták, a forgalmat önkormányzati utakra terelik.

Egy hétig javítják

A helyi portál úgy értesült, hogy a munkák és ezért a lezárás egy hetet vesz majd igénybe. Mint írják: a probléma a helyi buszok közlekedése, ezeket szintén el kell terelni, ráadásul a Tisza utcát is le kellett zárni. IDE KAPCSOLÓDIK: Fertőtlenítés és összefogás a vihar után Dunakeszin, nagyon drága lesz a vízelvezetés megoldása

Erre lehet Dunakeszin kerülni

Viharos éjszakán vagyunk túl

A péntek este érkezett hidegörvény kezdetben csak a déli országrészre hozott lassú zivatarokat, estére viszont a keleti tájakra is megérkeztek a viharok, majd dél-délkelet felől észak-északnyugat felé egyre erősödve és rendszerbe rendeződve haladtak a cellák. Több helyen, városban a hirtelen jött, jelentős csapadékot nem tudták elnyelni a csatornák. EGY ÉVE TÖRTÉNT: Dunakeszin majdnem elsüllyedtek az autók, rengeteg eső esett

Ma is lesz felhőszakadás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mai veszélyjelzése szerint a felhőszakadás veszélye miatt az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki. Ezek között Budapesten és az agglomerációban is másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a helyeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

Jégeső

Mint kiemelték: eleinte főként északon és nyugaton, napközben máshol is több helyen valószínű zivatar, elsősorban felhőszakadás, kisméretű jég, és viharos széllökés kíséretében. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Nyugat-Dunántúlon területi átlagban 24 óra alatt 25-45 milliméter eső hullhat.

Párás meleg lesz

Az országos előrejelzés szerint a maximumhőmérséklet általában 25 és 31 fok között valószínű, de a Délnyugat-Dunántúlon ennél kissé hűvösebb, míg a Tiszántúl északi felén néhány fokkal melegebb lehet. Késő estére 19-27 fok közé hűl le a levegő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bezskadt út Dunakeszin – Forrás: Facebook/Dunakeszipost.hu