Ha tartottál már állatokat, akkor valószínűleg te is tudod, hogy bármikor jöhet valamilyen betegség, ami – remélhetőleg rövid időre, de – megkeseríti az életet. Számtalan betegség leselkedik az állatokra, amiket érdemes idejében kezelni. Ebben nyújt segítséget a Sera Costapur.

Néhány betegség, amire hasznos

A leginkább ismert betegségek, amire a Sera Costapur alkalmazható, azok a Ichthyophthirius (fehérpont-betegség) és más bőrparaziták, mint Costia, Chilodonella és Trichodina. Ezek mindegyike gyógyítható és kezelhető, amennyiben időben felfedezzük. Ismerjük meg őket dióhéjban!

  • Chilodonella: Ez olyan parazita, ami a halak kopoltyúján keresztül jut be a testükbe, és rendkívül gyorsan szaporodik. Jó hír nekünk, hogy nem bírja a 30 fok feletti hőmérsékletet, így ha szépen megemeljük az akvárium vizének a hőmérsékletét, akkor jó eséllyel elpusztul. Ha ezt kiegészítjük egy kis gyógyszeres kezeléssel, akkor garantáltan rendbe jönnek az uszonyosok. 
  • Costia: Ez a kis parazita 8-15 mikron méretű, és a rajta található ostor segítségével képes helyet változtatni. Mivel ennek hála képes szabadon úszni a vízben, így könnyedén hozzáfér a halak kopoltyújához és bőréhez, amin keresztül beeszi magát a testébe és elfogyasztja a hal szöveteit. 
  • Ichthyophthirius (fehérpont-betegség): Ha ezt a betegséget észleljük egy halon, akkor azonnal meg kell kezdeni a kezelést, mivel robbanásszerűen szaporodnak el szerte a vízben. Leggyakrabban behurcolás útján kerül az akváriumba, azaz mondjuk egy új hal által. 
  • Trichodina: Ennek a parazitának mindegy szinte, hogy milyen nyíláson jut be a hal testébe. A lényeg neki, hogy bekerüljön, ami pedig érintkezés útján jön létre, illetve addig úszik a vízben, míg új gazdatestet nem talál. 

Sera Costapurral mind kezelhető

A jó hír az, hogy bármelyik betegséget is észleljük a halakon, szerencsére mindegyik egyféle készítménnyel, azaz a Sera Costapurral hatékonyan kezelhető. Maga a kezelés nem igényel különösebb szakértelmet, de ettől függetlenül némi odafigyelés nem árt, és a szer is könnyen és gyorsan elérhető a Kedvence.hu vízkezelő szerei között.

A kezelés alatt szükséges a jó szellőzés, valamint az, hogy UV lámpát semmi esetre se használjunk. Egy flakon Sera Costapur átlagosan 800-1000 liter vízhez elegendő, azaz egy 400 literes akvárium esetén kétszeri kezelés is kivitelezhető. A legelső vízcserét akkor érdemes eszközölni a kezelés után, ha már minden tünet megszűnt, ami általában 5 nap. Ennek során a víz 80%-át ki kell cserélni.

Amennyiben nem cseréljük le száz százalékosan a vizet, akkor nagyon jó megoldást jelent egy aktívszenes szűrő. Legfőképpen azért javasoljuk, mivel kiszűri az esetlegesen megmaradt gyógyszermaradványokat vagy a épp parazitákat.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!