Az agglomeráció dél-budai részét sem kíméli a koronavírus. Egyre többen kerülnek a térségből karanténba és több betegnél diagnosztizálták már a fertőzést.  A koronavírusnak Magyarországon eddig 9 áldozata van, közül az egyik budaörsi lakos volt.

A koronavírussal fertőzöttekről az adott települések első emberei rendelkeznek, amit általában a polgármesterek, közösségi oldalukon meg is osztanak a helyi polgárokkal. Úgy tűnik, a környéken komolyan felütötte a fejét a vírus, hiszen például a budaörsi polgármester arról tájékoztatta hétfőn a helyieket, hogy a városban eddig 34 fertőzésgyanús esetről kaptak hivatalos tájékoztatást – írja a boldoguljerden.blog.hu

Wittinghoff Tamás azt írta, hogy 5 pozitív esetről van tudomásuk, akik valóban megfertőződtek a koronavírussal, közülük három fő van kórházban. Sajnos az eddig közzétett halálos áldozatok egyike is budaörsi polgár.  Az elhunyt és a kórházban kezelt betegeken kívül a többiek az otthonukban, hatósági karantén alatt tartózkodnak.

Százhalombatta is érintett már a járványban, a polgármester azt közölte a Facebook-oldalán, hogy értesüléseik szerint az elmúlt huszonnégy órában két koronavírussal megfertőzött személyt regisztráltak a városban, őket már kórházba is szállították. Vezér Mihály hozzátette, hogy jelenleg 4 fő százhalombattai lakos van karanténban.  A polgármester szerint ők nem biztos, hogy betegek, egyelőre hatósági megfigyelés alatt állnak.

Törökbálinton 8 személy van karanténban, Érden pedig két igazolt koronavírussal fertőzött beteget regisztráltak. Budakeszin jelenleg 3-an vannak házi karanténban, egy személy pedig kórházi megfigyelés alatt.

Térképen lehet követni a fertőzötteket

Koronavírus térkép készült az interneten.  A Google segítségével jól látható, hol vannak éppen karanténban és merre vannak igazolt esetek, vagyis koronavírus-fertőzöttek.

A Budapestkörnyeke.hu-n is elérhető a térkép, erre a linkre kattintva elérheted a friss infókat.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balogh Zoltán