Újabb kormányrendelet látott napvilágot csütörtökön, amiből kiderül, hogy holnaptól változnak a kötelező maszkviselés szabályai, ugyanis mostantól az autista személyek nem kötelesek azt hordani.

ITT TALÁLOD A LEGFRISSEBB KORONAVÍRUS HÍREKET!

Az operatív törzs több dolgot is bejelentett

Az operatív törzsön jelentették be, hogy új szabályok lépnek életbe péntektől. Csütörtökön pedig meg is jelent a Magyar Közlönyben a rendelet ezen változtatások kapcsán. A legújabb kormányrendelet szerint példul a a fővárosi és megyei kormányhivatal szervezésében SARS-CoV-2 koronavírus kimutatására alkalmas antigén gyorsteszttel vizsgálatot kell végezni például a tanárok körében is.

FRISS!

Szülőként most aztán tényleg égnek áll a hajad Müller Cecíliától, közben újabb 92 ember halt meg Magyarországon

A kötelező maszkviselés kérdése

Szintén az operatív törzs sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy változnak a kötelező maszkviselés szabályai, ugyanis holnaptól a hatodik életévüket be nem töltött kiskorúak mellett az autizmus spektrumzavarral élő személyeknek sem kell viselniük azt az utcán.

EZT IS ÉRDEMES ELOVLASNOD:

Hihetetlen: egy órán belül akarták covid-kórházzá alakítani ezt a budai szállodát – Az igazgatót teljesen váratlanul érte a hír

Mindenki másnak kötelező

Mint ahogyan azt a BudapestKörnyéke is megírta kötelező a szájmaszk viselése a közterületeken is, bár erről a 10 ezer fő feletti települések önkormányzatai saját hatáskörben dönthettek. A múlt héten azonban számos helyeről érkezett a rendelet, mi szerint a városok egész területén kötelező a maszk, Szegeden és Pécsett néhány kivétellel például mindenhol viselni kell.

EZT SE HAGYD KI!

7499 beteget kezelnek kórházban, 581 fertőzött van lélegeztetőgépen: Kásler Miklós szerint két hét múlva 30 ezren is lehetnek kórházban

Így kapnak mentességet

Az autizmus spektrumzavarral élő személy a fogyatékosságügyi országos érdekvédelmi szervezet által kiállított tagsági igazolvánnyal, a maszkviselésre vonatkozó szabályok alóli mentesség érvényesítéséhez kiállított, fogyatékos állapot fennállását igazoló dokumentummal, orvosi igazolással igazolhatja állapotát.

EZEK A BUDAPESTKÖRNYÉKE LEGFRISSEBB HÍREI:

Kiemelt kép: Illusztráció