A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki a székesfehérvári kórházban támadt rá válófélben lévő feleségére.

Megtámadta

A nyomozás adatai szerint a 40 éves férfi 2022. augusztus 8-án, dél körül felkereste feleségét a munkahelyén, ahol az egyik kórteremben nekitámadt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Falnak lökte

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a férfi a falnak lökte, és fojtogatta párját, majd a köztük lévő dulakodás folytán földre került nőt megpróbálta mellkason szúrni egy késsel, amit magával hozott. 

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fenyegette

Eközben folyamatosan azzal fenyegette, hogy megöli. A nő védekezése során a kezén és lábán szerzett sérüléseket. A dulakodás során megsérült 41 éves nőnek közben sikerült kiszabadulnia támadója szorításából.

Megállították a férfit

Ekkor az elkövető menekülni próbált, azonban a közelben tartózkodók megállították és az egyenruhások kiérkezéséig feltartóztatták – írta a police.hu.  Kiderült, hogy az ápolónő korábban szerelmi kapcsolatban volt az agresszív férfival.

Letartóztatták

Az ügyészség a cselekmény törvényi fenyegetettsége miatt szökés, elrejtőzés, emellett a bűnismétlés veszélyére hivatkozással tett indítványt a férfi letartóztatására. A Székesfehérvári Járásbíróság a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte, a döntés végleges.

Megtámadta orvosát

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, egy beteg késsel szúrta meg az őt ellátó ügyeletes orvost júniusban, egy 6. kerületi kórházban. Később kiderült, a Honvédkórházban történt az eset.

Megnyomta a tűzjelzőt

A támadó az 54 éves G. Imre az intézmény fekvőbetege, valamitől bódult állapotba került, majd megnyomta a tűzjelző készüléket. Ekkor lépett hozzá a fiatal orvos, Sz. Milán, mire a másik férfi azonnal elővette a kését.

Sok vért veszített

A beteg szíven akarta szúrni az orvost, akinek sikerült annyira bemozdulnia, hogy a penge végül a tüdejébe hatolt. Az osztály dolgozói elborzadva tapasztalták, hogy az osztályos orvos rengeteg vért vesztett, de a gyors ellátásnak köszönhetően végül sikerült megmenteni az életét.

Nem indokolta tettét

A bíróság letartóztatta az elkövetőt. G. Imre nem tagadta a tettét, viszont indokolni sem tudta. Csak annyit mondott, hogy nagyon sajnálja a történtteket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció