Megfeneklett egy uszály a dunakeszi rév közelében. Erről tettek közzé egy videót a közösségi médiában. Az eset szerdán reggel történhetett a felvétel tanulsága szerint.

Szerdai felvétel

Megfeneklett (vagy vesztegelt) egy uszály Dunakeszi magasságában a Dunán. Szerdán történhetett, mert már zavartalan az ottani rév forgalma. A videó mindenesetre bizonyítja, hogy nagyon alacsony a Duna vízállása. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A videó

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az Óbudai-szigetnél is alacsony a Duna

Eközben a Szigeten is megnyílt a szabadstrand. Kordonnal zárják el a nyílt víztől. A korábbi évekhez képest hatalmas a folyómederben lévő rész, itt strandolhatnak a fesztiválra érkezők.

Hűsölés

Fotó: BPK.

Budapest strandjánál is nagy a baj

A Kopaszi-gátnál strandot alalkítottak ki. Nem olcsó a belépés, de most kinek van kedve itt fürdeni, hiszen félelmetesen alacsony a vízállás a Ripost felvételei szerint.

Egy kevés víz

Hőfok, pontos vízállás

A Duna egyébként Budapestnél 24,1 fokos, a vízállás pedig 89 centiméter. A vízügy adatai szerint egy nap alatt 4 centit csökkent.

A legalacsonyabb

A legalacsonyabb feljegyzett vízállást Budapestnél 2018-ban mérték. Akkor 41 centi volt. Azt megelőzően 1947-ben mértek 51 centit.

A címlapfotó Petrik Tamás videójából való.