Az energiaválság következtében sok szolgáltató úgy döntött, drasztikusan megemeli az árait.

A fürdők is emelték az áraikat

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a budapesti fürdők jelentős áremeléssel készültek a 2023-as évre. Akad olyan fürdő a fővárosban, ahol 30%-kal emelték a belépők árát. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Január első munkanapjától élnek az új árak

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Kft. üzemelteti a fővárosi gyógyfürdők jelentős százalékát. Az új árakat már életbe is léptették. A Gellért és a Széchenyi fürdőkben 32,9%-kal emelkedett a belépők ára.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A rezsiköltség miatt emeltek

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Kft. 2021-ben egy köbméter földgázért 74 forintot fizetett, 2022-ben pedig már közel ennek a háromszorosát, 205,6 forintot. Októbertől új díjszabás lépett életbe, 1300 forintba került a gáz.

Veresegyházán még drasztikusabb emelésről hoztak döntést

A Veresegyházi Termálfürdőben úgy határoztak, hogy közel megháromszorozzák a belépők árát. 1400 forintról 4 ezer forintra emelték a felnőtt jegyek árát. A veresegyházi lakcímkártyával rendelkezőknek 1300 forint helyett 3000 forintot kell kicsengetniük.

Még kedvezménnyel együtt is drága mulatság lett a fürdőzés

A nyugdíjas, diák, és gyermek jegyek ára 1000 forint helyett 3000 forint lett. Veresegyházi lakcímkártyával 900 forint helyett 2000 forintot kérnek.

Van, aminek nem emelték az árát

A parkolójegy ára maradt 500 forint, azaz ugyanannyi, mint amennyi tavaly volt. Az öltözőszekrényért viszont 2,5-szer annyit kell fizetni. Eddig 200 forint volt az ára, most már 500 forint.

Kedden sokan csalódtak

Miután kedden kinyitott a fürdő, a Pénzcentrum információi szerint legalább 25-en visszafordultak a pénztártól. Ők úgy döntöttek, ezt az árat már nem fizetik ki. Mint ahogyan az korábbi cikkünkből látszik, olcsóbb fürdőzési lehetőséget nem nagyon találnak, legalábbis a fővárosban biztosan nem.

Ezek is érdekelhetnek!

Minden korosztály szeretett ide járni

A veresegyházi termálfürdőbe egyaránt ellátogatott a fiatalabb és az idősebb korosztály, derül ki a VVTV beszámolójából. Egy nyitott termál- és egy gyerekmedence is üzemel a fürdő területén, továbbá van szaunázási lehetőség és játszótér is. Ízületi problémákra, ízületi gyulladások kezelésére is alkalmas a fürdő gyógyvize. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A VVTV beszámolója

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív