A sikeres televíziós műsorvezető 166 ezer követővel rendelkezik a közösségi oldalon, így fontos volt neki, hogy ne veszítse el.

Szerdán megzsarolták

Hajdú Pétert szerdán ismeretlenek zsarolták meg. A hackerek megszerezték az Instagram oldalához való belépéshez szükséges adatokat. A műsorvezetőtől pénzt követeltek azért, hogy visszaadják neki az irányítást a fiókja felett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt követelték tőle

Azt írták neki a hackerek, hogy ha vissza akarja kapni az oldalt, akkor fizessen. Erről Hajdú Péter a Facebook oldalán beszámolt. Követőinek egy élő videó keretein belül mesélte el, hogy bűnözők áldozatává vált.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így ejtették át

Mielőtt bajba került, kapott egy üzenetet, hogy megkaphatja a kis kék pipás hitelesítést az Instagram oldalához. Azt kérték tőle, hogy kattintson rá egy linkre, majd adja meg az adatait. A felhasználónevét, a jelszavát, az e-mail címét és a telefonszámát kérték tőle.

Megadta őket

A műsorvezető megadta az adatokat, ám ezt követően már nem tudott bejelentkezni az oldalára.

A WhatsAppon üzentek neki

A zsarolók egy török számról keresték meg. Azt írták angol nyelven, hogy 250 euróért kaphatja vissza a fiókját. Hajdú Péter létrehozott egy új Instagram oldalt hajdupeter_official néven.

Először nem akart engedni nekik

Hajdú Péter elvből nem szeretett volna engedni a zsarolóknak. Végül azonban úgy döntött, túl értékesa korábbi oldala, és egy barátja segítségével elküldte a 99 ezer forintnak megfelelő kriptovalutát. Ennek ellenére nem kapta vissza az oldalát.

További pénzt kvöeteltek tőle

A hackerek azt mondták, újabb 250 eurót kérnek. Elkezdődött az alkudozás, idővel 150 majd végül 100 eurót akartak a zsarolók. Éjjel egykor Hajdú Péter átutalt újabb 150 eurót.

Hajnalig tartott a levelezés

A műsorvezető elmondta a Bors számára, hogy fél háromig levelezett a zsarolókkal. A követői eközben üzenetekkel ostromolták azt a számot, ahonnan üzentek a hackerek Hajdú Péternek.

Visszakapta az oldalát

Hajdú Péter végül visszakapta az oldalát, amiről az eredeti Instagram oldalán számolt be. Követőinek megköszönte a segítséget. Egyúttal felhívta midnenki figyelmét, hogy ellenőrizze alaposan, kitől milyen üzenetet kap, és milyen linkre kattint, nehogy mások is úgy járjanak, ahogyan ő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hajdú Péter posztja

Kiemelt kép: Hajdú Péter – BPKMontázs