A karbantartási rendszer műszaki hibája miatt egy ideig nem üzemeltek a vasúti jegyautomaták. Az éjszaka sikerült elhárítani a hibát, így már újfent lehet jegyet kapni az automatákból is. A Budapest-Vác vonalon komoly késésekkel kell számolni, egy InterCity pedig megállt Albertirsánál.

Késések Budapest környékén

A Mávinform arról számolt be, hogy a vácrátóti biztosítóberendezés hiba miatt 10-20, esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon. A berendezést a legfrissebb hírek szerint már helyreállították. Ennek ellenére kora délutánig még maradhatnak a késések. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy InterCity megállt Albertirsánál

9:18-kor a Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára indult a Nyírség InterCity. Az IC 602-es számú szerelvény azonban Pest vármegyében, Albertirsánál meghibásodott. Nem is tudott tovább közlekedni a vonat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem indítottak vonatpótló buszt

Sem mentesítő járatot, sem vonatpótló buszt nem indítottak. Az utasok a következő, Nyugati pályaudvarról 10:18-kor elindult Tokaj InterCity-vel utazhatnak Debrecen és Nyíregyháza irányába, állt a Mávinform közleményében.

Háborognak az utasok

Az egyik utas azt kérdezte, hova fog tudni ülni? Egy másik ember ölébe? Volt, aki kiakadt, hogy az IC pótjegy ellenére valószínűleg nem lesz ülőhelye.

Probléma volt a vasúti jegyautomatákkal

A krabantartási rendszerhibák műszaki hibájával indokolták, hogy egy ideig nem üzemeltek az elmúlt órákban a jegyautomaták. A frissítés szerint a hibát az éjszaka folyamán hárították el. Most már zavartalanul lehet jegyet váltani az automatákból.

Pótlóbuszjáratokkal teszik rugalmasabbá az utazást a győri vonal felújítása idején

A MÁV-csoport arról számolt be mai közleményében, hogy október 2-től az utasforgalom igényeit figyelembe véve több pótlóbuszjáratot fognak indítani a győri vonal felújítása miatt. Bicske és Budaörs között új pótlóbuszok fognak közlekedni hétfőtől Z10-es jelzéssel. Ezek Bicske vasútállomásról indulnak és oda is térnek vissza.

Új járatok indulnak Bicskéről Tatabányára

Hétfőtől új, S101-es jelzésű járatokat indítanak 6:56-kor és 7:26-kor a bicskei Műszaki áruház buszmegállótól Tatabánya vasútállomásra. Ezek a buszok megállnak Bicskén, Száron, Szárligeten és Alsógallán is. Mindegyik településen a vasútállomásnál lévő buszmegállóban fognak az S101-es járatok megállni.

Pótlóbuszok indulnak Budaörsről délutánonként

A délutáni csúcsidőszakban új, X10-es jelzésű buszjáratokat indítanak Budaörs vasútállomásról Tatabányára. Ezek a járatok 15:12-kor, 16:12-kor, 17:12-kor és 18:12-kor fognak indulni. A szóban forgó buszok kizárólag Bicskén állnak meg útközben a Műszaki áruház és a vasútállomás bejárati út megállókban.

Ezek is érdekelhetnek!

Törökbálinton is lesznek változások

Törökbálinton a Tó utcai körforgalom közelében található vasútállomás buszmegállónál fognak megállni a pótlóbuszok a Vasút utcai megálló helyett. A változásokról és a menetrendekről indulás előtt mindig érdemes tájékozódni. Erre a MÁV honlapján van lehetőség. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció