Magyarország fővárosa, Budapest idén ünnepli megalapításának 150. évfordulóját. Ennek apropóján a budapestiek számára ajándékkal készülnek a fővárosi gyógyfürdők. November egyik péntekén 150 forintért lehet belépőt váltani a világhírű gyógyfürdőkbe.

Rendkívüli ajánlat

November 17-én pénteken minden budapesti fürdőbe 150 forintért lehet belépőt vásárolni. Az akció a készlet erejéig tart. Jó hír, hogy online is lehet jegyet vásárolni, méghozzá jó előre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érdemes időben megvenni a jegyeket

Akit érdekel a lehetőség, annak nem érdemes halogatnia a jegyvásárlást. November 4-től online is lehet belépőket vásárolni a fővárosi gyógyfürdőkbe a kiemelten kedvezményes áron. Erre mindenkinek lehetősége lesz, aki rendelkezik budapesti lakcímkártyával.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Vannak további megkötések is

A történelmi fürdőkbe egy személy legfeljebb két jegyet vásárolhat. A többi fürdőbe négy belépőt tudnak venni az arra jogosultak. Minden jegy névre szóló, és kizárólag a fürdők kapacitásáig érvényesek.

Nem változik a fürdők nyitvatartása

Az akció napján is ugyanúgy lesznek nyitva a gyógyfürdők, mint bármikor máskor. Arról, hogy melyik fürdő mikor nyit és mikor zár, az adott fürdők honlapján és közösségi oldalán érdemes tájékozódni.

Rengetegen élhetnek a lehetőséggel

Összesen 12 ezer budapesti lakos élhet a lehetőséggel, hogy rendkívül kedvező áron mártózzon meg a főváros gyógyvizeiben, írja az ittlakunk.hu portál. Aki elővételben megvásárolja a jegyét, annak jobbak az esélyei, hogy be is jut a kiszemelt fürdőbe. Elképzelhető, hogy november 17-én már egyes gyógyfürdőkbe nem lehet majd jegyet kapni.

Nagy forgalomra számítanak a fürdők

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója jelentős forgalomra számít mind a foglalás idején, mind a fürdőzés napján. Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója egy további akciót is megemlített.

Egy applikáció segítségével már előbb is lehet jegyeket vásárolni

A kedvezményes árú fürdőbelépőket már november 3-án is megvásárolhatják azok, akik letöltik az ÉnBudapestem applikációt. A jogosultaknak október 31-ig kell regisztrálni ahhoz, hogy november 3-án online belépőket tudjanak vásárolni az appon keresztül.

Ezek is érdekelhetnek!

Drága mulatság fürdőzni

Normál áron igen drágák a fürdő belépők. Hétfőtől csütörtökig 9400, pénteken és hétvégén 10900 forint egy szekrényes belépő a Gellért fürdőbe. Ünnepnapokon 11900 forintot kérnek. A Rudas gyógyfürdőbe hétköznap 8600, hétvégén 12200, ünnepnapokon pedig 13200 forint a napi belépő.

Veszélyben a gyógyfürdők vízkészlete?

Korábban az is felvetődött, hogy a karsztvizeket akkumulátorok gyártásához használhatják fel. Konczer Erik, a DK politikusa februárban arról beszélt hogy Komárom megnövekedett ivóvízigényére hivatkozva kell megcsapolni a tatai karsztvizeket, pedig szerinte arra a komáromi ipari parknak van szüksége. A gyárak miatt veszélybe kerültek a felszíni és felszín alatti vizeink készlete, mondta a politikus. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Széchenyi Gyógyfürdő – Forrás: Termalfurdok.com