Szombat délben Motoros Összefogás Vonulás néven hirdettek gyülekezőt a motorosok számára a Pilisszentlászlóhoz közeli Hegytető parkolón. Több ezer motoros gyűlt össze, a Panoráma úton legurulva egészen Visegrádig haladtak. Hatalmas torlódások voltak a felvonulás miatt.

Már júniusban felháborodtak a motorosok

A visegrádi önkormányzat júniusban azt a döntést hozta, hogy március 1-je és november 1-je között kitiltja a Fellegvárhoz vezető Panoráma útról a motorosokat. A Panoráma út elejére motorkerékpárral behajtani tilos táblát helyeztek ki. A motoros társadalom körében hatalmas felháborodást váltott ki a döntés. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezért született a döntés

A visegrádi önkormányzat azért lépte meg ezt a sokak számára népszerűtlen döntést, mert az út felújítását követően sok motoros és autós versenypályának használta a Panoráma utat. A gyorshajtás és a zaj zavarta a turistákat és a helyieket. Sokak azon akadtak ki, hogy miért csak a motorosok kerültek kitiltásra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A nyár végén volt már egy motoros tiltakozás

Augusztusban is volt egy motoros demonstráció. Egy motoros influenszer, Dodor szervezett egy találkozót augusztus 26-ára. Akkor is rengeteg motoros gyűlt össze, volt, aki vidékről, mások külföldről érkeztek az eseményre.

Most is szombaton volt a demonstráció

Az újabb motoros felvonulásra szeptember 30-án szombaton került sor. A motorosok a Pilisszentlászlóhoz közel található Hegytető parkolóban gyülekeztek. Úticéljuk Visegrád volt, a 11-es út kereszteződéséig mentek el kétkeréken.

Hatalmas torlódások voltak

A Telex egyik olvasója azt írta, az esemény miatt 80 perc alatt jutott haza az útszakaszon. Többen úgy döntöttek, hogy elkerülik a szóban forgó utat Visegrád felé. Onnan azonban nehézséget okozott a faluba történő feljutás.

Megszólalt az esemény kapcsán a szervező

A lap telefonon tudott beszélni az esemény szervezőjével, a Dodor néven ismert Fodor Donáttal. Ő azt mondta, kisebb torlódások vannak az útszakaszon, ám a sor folyamatosan haladt. A felvonulást motoros rendőrök és civil segítők vezették és zárták. Pilisszentlászló valamint Szentendre között egy sávban irányították a rendőrök a forgalmat.

Ezért demonstráltak

Dodor elmondta, hogy nem csupán a Panoráma útról történt kitiltásuk miatt vonultak fel. További korlátozásokra is számítaniuk kell, például a határátkelőknél. Az influenszer azt mondta, a nyári melegben hosszas torlódás esetén sem gurulhatnak előre a sor elejére, és motoros ruhában kibírhatatlan a hőség 30-50 percen keresztül.

Ezt üzenik a motorosok a döntéshozóknak

A főszervező szerint a motorosok üzenni szeretnének a döntéshozóknak. Felhívták a figyelmüket, hogy a motoros társadalom 210 ezer tagot számlál Magyarországon. Ez egy jelentős tömeg.

Rengeteg vétlen motoros halt meg az utakon

Dodor arra is fehívta a figyelmet, hogy idén rekordmennyiségű volt azon vétlen motorosok száma, akik baleset következtében haltak meg hazánk útjain szabálytalan autósok miatt. Az elmúlt évek során a balesetben elhunyt vétlen motorosok aránya 20-25 százalék közé volt tehető, ez az arány közel megduplázódott. A motoros influenszer arra vonatkozóan nem közölt statisztikát, hogy a közlekedés hány vétlen résztvevője halt meg felelőtlenül viselkedő, szabálytalan motorosok miatt.

Részben visszaengedték a motorosokat a Panoráma útra

Nemrég az a döntés született, hogy ismét birtokba vehetik a Panoráma utat a motorosok, de csak egyirányból. Ezzel a döntéssel nem voltak maradéktalanul elégedettek a motorosok. A Hegylakók magazin például szigorításként élte meg ezt a döntést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Visegrád önkormányzata