Budapest főpolgármestere a napokban egy videót tett közzé, amellyel azt kívánta bizonyítani, hogy az Üllői úton lévő kerékpársávot biztonsággal tudják használni a mentőautók. Az ügy kapcsán számos személy megszólalt már. Győrfi Pál egyetlen mondattal válaszolt ara, mit szól a Karácsony Gergely által közzétett bejegyzéshez.

Karácsony Gergely bizonyítéka

Ahogyan azt nemrég megírtuk, Karácsony Gergely közzétett egy videót, amin egy mentőautó használ egy sokat kritizált biciklisávot az Üllői úton. A pollerekkel védett sávok kapcsán ugyanis felvetődött, hogy túl szűkek a mentőautók számára. Budapest főpolgármestere a videóval szerette volna bizonyítani, hogy mi az igazság. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A videóhoz írt néhány sort is a főpolgármester

“A propagandasajtóban százával születtek a cikkek az elmúlt hetekben az Üllői úti védett kerékpársáv ügyében, ment a hangulatkeltés ezerrel. Voltam én ezekben már minden, ami a szókincsükből kitelik, mert azt állították, a mentőautó nem tud közlekedni a kerékpársávban. Tiszta szerencse, hogy budapesti ügyekben nem kell a propagandára hallgatni, elég, ha mindenki a saját szemének hisz” – írta a videóhoz kommentárként Karácsony Gergely.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Augusztus elején szerelték fel a pollereket

A kerékpársávok védelmét szolgáló bóják felszerelésére még augusztusban került sor. A mentősök a közösségi oldalukon adtak hangot annak, hogy ezek miatt az úgynevezett pollerek miatt nem tudnak biztonságosan közlekedni. Leszögezték ugyanakkor, hogy megpróbálnak alkalmazkodni az új helyzethez.

Nem maradt el a válasz

A főpolgármester kabinetfőnöke, Balogh Samu nem hagyta szó nélkül a dolgot. Azt írta, hogy korábban parkolósáv volt a mentősök által megosztott képen látható helyen, ami nem zavarta az OMSZ kommunikációsát. Érdekesnek találta, hogy a főváros első kerékpársávjaival problémája akadt.

Kubatov Gábor is megszólalt az ügy kapcsán

Bő egy héttel ezelőtt Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke egy fotót osztott meg közösségi oldalán. Ezen az látható, hogy az Üllői úton a záróvonalat átlépve, a szembesávban közlekedik egy mentős, hogy kikerülje a lámpánál álló autósokat. Azt írta, erre azért volt szükség, mert nem fért el a pollerek miatt a kerékpársávban a mentőautó.

Zajlanak az egyeztetések

A BKK és a Budapesti Közútkezelő szakemberei egyeztetést folytattak a mentők, a rendőrök és a katasztrófavédők képviselőivel az ügy kapcsán, mondta el Balogh Samu az RTL számára. Azon dolgoznak, hogy megoldás szülessen a felmerülő kérdésekre. Hangsúlyozta, hogy Karácsony Gergely posztja bizonyítja, a mentők képesek használni a szóban forgó kerékpársávot.

Ezek is érdekelhetnek!

Balogh Samunak határozott véleménye van

A főpolgármester kabinetfőnöke szerint a valódi probléma nem a pollerekkel van, és nem is az OMSZ-szel van vitájuk. A kormánypárti szereplőkkel állnak vitában, akik állítása szerint ezt az ügyet felhasználták, hogy politikai támadást indítsanak a városháza ellen.

Győrfi Pál szűkszavú volt az ügy kapcsán

Az OMSZ nem szeretett volna nyilatkozni Karácsony Gergely posztja kapcsán. Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője velősen fogalmazott. “A megnyilvánulásra nem volna helyénvaló érdemben reagálni” – írta az RTL számára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az RTL riportja az esetről

Kiemelt kép: részlet a videóból – forrás: Facebook/Karácsony Gergely