A ferencvárosi rendőrök nyomozása eredménnyel zárult, elkapták azt a két személyt, akik pár hónap leforgása alatt egy tucat járművet tulajdonítottak el.

Sorra tűntek el a kocsik

2019 novembere valamint 2020 májusa között 12 kocsinak kelt lába. A személyautókat Budapestről, Győrből, az M1 autópálya egyik pihenőjéből, Budaörsről, Dunakesziről és Tatáról lopták el. A zsaruk két személyt hoztak összefüggésbe a lopássorozattal A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy telephely átkutatása volt a kulcs

A rejtély felgöngyölítéséhez a kulcs egy telephely átkutatása volt. Itt a rendőrök több kocsit is ellenőriztek, és arra jutottak, hogy az autók között több körözött jármű is szerepel. Egyesek előélete ismeretlen volt, nem lehetett tudni, honnan kerültek a telephelyre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ez vezetett eredményre

A zsaruk visszakövették a szállítást végző trélereseket. Ezek után rájöttek, hogy a két férfi a fent említett városokat járva szemelték ki az általuk könnyen mozdíthatónak vélt autókat. Olyan járműveket kerestek, amelyek elhagyatottnak tűntek vagy műszaki hibásak voltak.

Engedély nélkül elvitték őket

Bár engedélyt ugyan erre senkitől sem kaptak, hiszen nem is kértek, a kiszemelt autókat elvitték. Pénzt úgy szereztek, hogy a kocsikat autóbontók számára értékesítették. Négy ízben V. Csaba nevű társuk is segített nekik.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem csak nekik kell felelniük

A három gyanúsított mellett mások is bajba kerültek. Három férfit azért számoltattak el, mert lopott járműveket vásároltak. Arra a rendőrség közleménye nem tér ki, hogy tisztában voltak-e a vásárlók a járművek előéletével, vagy hanyagságból nem néztek-e utána annak, mit is vesznek.

Ez a nyomozók gyanúja

F. Tamást és G. Gyulát azzal vádolják, hogy 12 alkalommal vett részt különféle járművek eltulajdonításában. G. Gyula ezenkívül egyszer hamis rendszámot is használt. V. Csaba négy alkalommal vett részt lopásban.

Kihallgatták őket

A gyanúsítottakat kihallgatták. A lopott autókat megvásárló T. Imre és D. Ferenc négyrendbeli pénzmosás bűntettéért kell, hogy feleljen, G. Árpád pedig egyszer vásárolt bűncselekményből származó négykerekűt, amiért természetesen őt is felelősségre vonták. A vád ellene is pénzmosás.

Ez történik most

A nyomozók elvégezték a szükséges eljárást. Az ügy kapcsán keletkezett iratokat elküldték az illetékes ügyészségnek. A bűncselekményekben részt vevő személyek kapcsán ítélet később fog születni.

Egy öcsödi férfi két autót is ellopott

Nemrég a KékVillogó.hu hírportál beszámolt arról, hogy egy 22 éves öcsödi fiatalember júniusban lopott autóval ment a fizetéséért. Mivel azonban az első lerobbant, így visszament oda, ahonnan elkötötte az elsőt, majd egy másikkal indult útnak. Vezetői engedélye nem rendelkezett, így amikor igazoltatni akarták, elszökött. Végül a rendőrség udvaráról is el akart szökni, ám nem járt sikerrel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív