A főváros 13. kerületében történt az incidens november végén. A támadót rendkívül hamar elkapták a zsaruk.

Éppen egy hete történt

A rendőrség ma számolt be róla, hogy éppen egy héttel ezelőtt, a 13. kerületben egy mobilüzlethez riasztották őket. Egy férfi 15:50 körül éles eszközzel fenyegette meg a bolt eladóját. Az angyalföldi zsaruk hamar a helyszínre siettek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem késlekedtek

Az egyenruhások gyors reakciójának köszönhetően meg is lett az elkövető. Tíz percen belül ott voltak a rendőrök a helyszínen. A támadó akkor még az üzletben tartózkodott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Először csak a telefonját akarta feltölteni

Az eladó elmondta a zsaruknak, hogy a támadója először fel akarta tölteni a telefonját. Egyszer csak azonban elővett egy kést is. Megfenyegette az eladót, pénzt követelve tőle.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem sérült meg senki

Az ijedtségen kívül más baja nem esett az eladónak, és más sem sérült meg. Az 57 éves férfit felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt gyanúsítottként kihallgatták. Ezt követően őrizetbe is vették a 13. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói.

Felvétel készült a történtekről

A bolt biztonsági kamerája felvette, mi történt. A videót a rendőrség fel is töltötte a közösségi oldalára. A támadó és a bolti eladó arcát a jogszabályoknak megfelelően elhomályosították. A videó korhatáros, ezért az csak a YouTube felületén keresztül tekinthető meg ide kattintva. Kizárólag 18. életévüket betöltött személyek tudják megtekinteni.

Sok a dolga mostanában a rendőröknek Budapesten

Nemrég egy verekedés miatt kellett fellépniük a rendőröknek. A Rumbach Sebestyén utca 20. szám előtt tört ki a balhé. Az esetről a 8. kerület Térfigyelő Központ értesítette a zsarukat.

Fegyvereket találtak a rendőrök

A rendőrök több egységgel vonultak a helyszínre. Egy nőt és egy férfit fogtak el, ezen kívül a helyszínen lőfegyvert is találtak. A 66 éves férfit és a 21 éves nőt előállították, garázdasággal és lőfegyverrel való visszaéléssel kapcsolatban indítottak ellenük eljárást.

Élettársak voltak

A 66 éves férfi és a 21 éves nő élettársak voltak. A 24.hu információi szerint a nő vitázni kezdett a férfival. Ezt követően fajultak tettlegességig a dolgok.

A férfi autójából került elő a fegyver

A nő a férfi kocsijából kivette élettársa fegyverét. Ugyanakkor bár azt magánál tartotta, nem irányította rá senkire és nem is fenyegetett meg az eszközzel senkit. A két személy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A bolt biztonsági kamerjának felvételéből egy képkocka – Forrás: Police.hu