A kormányfő a Karmelita kolostorban fogadta a házaspárt, akik saját szemükkel nézhették meg, hogy jó helyre került az ezüstfenyő.

November végén vágták ki a fát

A falu apraja-nagyja is kíváncsi volt arra, hogy a Katasztrófavédelem és a Honvédség hogyan vágja ki az óriásira nőtt fenyőt. A 18 méter magas, 70 centiméteres törzsátmérőjű fát a Heves megyei Apc településről szállították a budapesti Kossuth térre. Egy idős házaspár kertjében állt az idei év őszéig az ezüstfenyő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

1980 áprilisában ültették

Hároméves csemeteként korában, 1980 áprilisában ültette az apci házaspár a fenyőt, azóta nevelgették. A több mint négy évtized során a család minden tagja megszerette. “Azért csak sajnáljuk, ugye hozzánk nőtt, ugye itt volt nap mint nap, láttuk nőni. Hát, majd ezt is megszokjuk, hogy elment” – mondta Cseh Mihályné, akinek az udvarában állt a fa.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A házaspár könnyek között engedte útjára a fát

Bár a házaspár önként ajánlotta fel a fát, mégis meghatódtak, amikor kivágták. “Nagyon rossz, de örülünk, hogy szép helyre kerül” – mondta az idős asszony. Azóta volt szerencséje a házaspárnak minderről személyesen is meggyőződnie, derül ki az RTL riportjából.

Meglátogatta a pár Orbán Viktort

A házaspár ugyanis meglátogatta Orbán Viktort. A miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta őket. A videó a kormányfő közösségi oldalára is felkerült.

A pár látogatásáról készült videó

Ezek is érdekelhetnek!

Személyesen fogadta Orbán Viktor a házaspárt

“Kezit csókolom, Orbán Viktor vagyok” – mutatkozott be a kormányfő, amikor megérkezett hozzá az idős házaspár. A miniszterelnök a Karmelita Kolostor erkélyéről megmutatta, hol található a fa. A parlament irányába mutatott, látszott, hogy a Kossuth téren ünnepi fényben pompázik az ezüstfenyő.

“Városi fa lett belőle”

“Városi fa lett belőle” – mondta Orbán Viktor. Bár a fa helyére Veronika néni eredetileg rózsát tervezett, lehet, hogy a miniszterelnök ajándéka miatt módosítani fog az eredeti szándékán. Felajánlotta ugyanis, hogy a földlabdás, Karmelita kolostorban lévő fát ültessék ki az ünnep után a házaspár udvarába.

A házaspár a Kossuth térre is ellátogatott

Bár Orbán Viktor a Kossuth térre már nem kísérte el a házaspárt, a felajánlókat elvitték, hogy közelről is megcsodálhassák a fenyőt. Novák Katalin államfő eközben a közösségi oldalán jelezte, a Sándor-palota előtt is lesz egy karácsonyfa. December 13-ig várják személyesen vagy postai úton azokat a díszeket, amik a Szent György téren felállítandó fára kerülhetnek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Az ország karácsonyfája – Forrás: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala