Szombat hajnalban történt az eset, a tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj.

Ez történt ma hajnalban

A 16. kerületben szombaton hajnalban egy 2000 négyzetméteres uszoda teteje kapott lángra. Az eset a Segesvár utca és a Baross utca találkozásánál történt. A tetőszerkezet 300 négyzetméteren égett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem terjedt tovább a tűz

A fővárosi hivatásos tűzoltók és a zuglói önkéntes tűzoltók siettek a helyszínre. A lángokat sikerült megfékezni, így az nem terjedt tovább az épület más részeire. A környéken más ingatlanban nem keletkezett kár az eddigi információk szerint.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kérdéses, hogy mitől keletkezett a tűz

Arra eddig nem derült fény, hogy szándékos gyújtogatás vagy baleset történt. Azt sem lehet még tudni, hogy vannak-e sérültjei a tűznek. Még vizsgálják a tűz okát.

Nincs veszélyben a levegő minősége

A tűz kapcsán felvetődött, hogy veszélyeztette-e a levegő minőségét a környéken. A katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végez ennek kapcsán. Veszélyes anyagkoncentrációt nem tárt fel a vizsgálat.

Ezek is érdekelhetnek!

Nemrég a maglódi Auchanban volt tűz

Tavaly decemberben a nagyáruház pékségjének kemencéje gyulladt ki. Az épület hamar megtelt füsttel. A tűzoltók kiérkezésekor már nem volt lánggal égő tűz.

Személyi sérülés nem történt

Mindenkinek sikerült időben kijutni az épületből. A helyszínre a monori hivatásos és a gyömrői önkéntes tűzoltók vonultak ki, akik alaposan átszellőztették az épületet.

Az elektromos sütőkemencével volt gond

A 450 négyzetméter alapterületű pékségben egy elektromos sütőkemence belseje gyulladt ki. Az ott dolgozók gyorsan lekapcsolták a berendezést, az oltást porral oltóval kezdték meg. Az áruház kiürítéséről is intézkedtek.

Gyorsan cselekedtek

Az üzletből mind az 512 vásárló és a 36 fős személyzet is sértetlenül kijutott. Az elektromos szolgáltató szakemberei választották le a részleget. Hőkamerával is átvizsgálták azt a területet, ahol a tűz kipattant.

Nem okozott nagy fennakadást a tűz

A maglódi Auchan pénteken a szokásos időben ki tudott nyitni. A pékségben viszont nem reggel hattól, hanem délelőtt 10-től kezdték meg kiszolgálni a vevőket.

Egy festőművész otthona leégett Maglódon

Egy hónappal korábban egy művész otthona porig égett ugyancsak Maglódon. A szerencsétlenül járt festő garázsában gyulladt ki egy autó, a tűz hamar átterjedt a 150 négyzetméteres ház tetőszerkezetére. Babos László egy kiállításra készült, ám csak néhány rajz és grafika darabja maradt meg a temérdek műalkotásból. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

MTI, Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív