A rendőrség közösségi oldalára felkerült egy összeállítás arról, hogy milyen lehetetlennek tűnő okokból képesek néhányan a segélyhívó számát tárcsázni.

Erre való a segélyhívó

A 112-es segélyhívó számot bárki díjmentesen hívhatja éjjel-nappal, ha bajba kerül. Az operátorok olyan esetekről szóló bejelentéseket fogadnak alapvetően, amelyek a mentők, a rendőrök vagy a tűzoltók beavatkozását igénylik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Néhányan nem értik, mire való a segélyhívó

Vannak, akik nem erre a célra használják a 112-es segélyhívó számot. Az egyik bejelentő arról panaszkodott, hogy nem beszéli John Lennon nyelvét. Úgy érezte, hogy bajban lesz, mivel nemsokára meg fog érkezni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A papucs és a tyúkól esete

Egy nő egészen elképesztő indokkal telefonált be. “A mentőt! Fentragadt a papucsom a csirkeól tetején” – hangzott a kétségbeesett hang. Az operátor türelmesen válaszolt a nőnek, javasolta, hogy vegyenek egy létrát és másszanak rá fel.

Félreértett üzenet

Egy nő arról panaszkodott, hogy új telefont vásárolt, ám az lemerült, és most nem tudja bekapcsolni. A diszpécser tájékoztatta, hogy ebben nem tud segíteni. A nő azt mondta, a telefonja azt írja ki, hogy hívja a segélyhívót. Ekkor elmondta neki az operátor, hogy valójában csak segélyhívásra van lehetősége és félreértette a telefon által kiírt üzenetet.

A pult alól adják a cukrot

Egy másik telefonáló arról panaszkodott, hogy nem lehet cukrot kapni a boltban, a pult alól adják. Rejtély, hogy a betelefonáló miért gondolta úgy, hogy ezzel a problémájával a 112-t kell felhívnia.

Eltűnt a kutya

Egy nő arról akart bejelentést tenni a rendőrségen, hogy elszaladt a kutyája. “A csip benne van, meg kereső, meg minden van benne, de kiszaladt a kapun” – mondta. A diszpécser tájékoztatta, hogy nem a rendőrség feladata megkeresni az elszökött kutyát.

Mondja betűvel a számot

Egy betelefonáló a kártyája aktiválását szerette volna elintézni a 112-es számon keresztül. Az operátor elmondta neki, hogy melyik számot kell hívnia a hívószáma alapján, ami ez esetben a 1430 volt. A segélykérő személy azt kérte, hogy a 30-at betűvel mondja.

“Ezeket a Western filmeket én nem szoktam soha nézni”

Egy idős hölgy a megjelenő televízió csatornákra panaszkodott. Azt mondta, most Western filmek jönnek be, de ezek őt nem érdeklik. Kiderült, hogy nem a megfelelő számot tárcsázta, végül elnézést is kért.

Válogatás a hívásokból

A segélyhívó nem játék

Az esetek megtörténtek, pedig a 112-t nem szabad szórakozásból hívni. A segélyhívó indokolatlan használata szabálysértési eljárást vonhat maga után, figyelmeztetnek a rendőrök. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív