Hat vízsugárral oltották a tüzet Maglódon, ahol egy családi ház kapott lángra. A környéket kiürítették, még mesterlövészeket is riasztottak a helyszínre. A festőművésznek nem esett baja, de a tűz az egész házra átterjedt.

Autóról terjedt át a tűz

Drámai események zajlottak péntek délután Maglódon, a Perczel Mór utcában, ahol egy garázsban álló gépkocsi gyulladt ki, a lángok azonban hamarosan átterjedtek a garázzsal egybeépített 150 négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezetére is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiköltöztették a szomszédokat

A monori és a fővárosi hivatásos, valamint a gyömrői önkéntes tűzoltók eleinte hat, később már nyolc vízsugárral oltották a tüzet, miközben a környéken lakók testi épsége érdekében az ingatlan környezetét százméteres körzetben lezárták, az érintett épületekből mintegy negyven embert kísértek a területen kívülre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mesterlövészek a helyszínen

A helyszínre mesterlövészeket is kellett hívni, ugyanis a helyszínen a tűzoltók egy oxigén- és egy acetilénpalackot találtak, amit folyamatosan hűteni kellett, hogy fel ne robbanjanak.

Estére oltották el

A palackokat végül mesterlövészek lőtték ki biztonságos helyen. Kora estére szerencsére a tüzet sikerült megfékezni, a szomszédos ingatlanokba már visszatérhettek a lakók – írja a Katasztrófavédelem oldala.

Nem tudta megakadályozni

Babos László épp az autóját szerelte péntek délután, amikor a baj történt. Hidegindítóval fújt a motortérbe, de egy kipattanó szikra tüzet okozott. Először elkezdett égni a motortér, ráborított egy szőnyeget, onnantól elterjedt a láng – mondta a festőművész fia, Babos Bertalan az RTL Híradónak.

Kitolta volna az autót

A férfi szerint apja ki szerette volna tolni az égő járművet, de már késő volt, nagyon gyorsan átterjedtek a lángok a házra.

Minden darabokban

Csak néhány rajz és grafika darabja maradt meg a rengeteg műalkotásból, amit Babos László készített 60 év alatt. Most is egy kiállításra készült. „Festményeket, meg szobrokat csináltam mostanában, de hát azok is… most darabokban láttam” – mondta az RTL Híradónak az idős festőművész, aki azt sajnálja a leginkább, hogy a szerszámait is elnyelte a tűz, így még dolgozni sem tud.

Múzeumot építettek volna

Most beszerezni ezeket több százezer forint, nem tudom, hány havi nyugdíjam – mesélte elkeseredve a művész, akinek fia falumúzeumot szeretett volna építeni édesapja hagyatékából, ám most azt sem tudják, hogy újra tudják-e építeni a házat. Babos László átmenetileg fiánál húzza meg magát.

Az RTL Híradó riportja:

Ki ő?

Babos László a tanulmányait a Képzőművészeti Főiskolán végezte, mestere Sarkantyu Simon volt. Az 1970-es években Kecskeméten a művésztelepen dolgozott. 1976-ban Derkovits-ösztöndíjat kapott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kiégett ház – Forrás: RTL Klub