Egy lakópark építése borzolja a kedélyeket már hosszú ideje a 11. kerületben. Noha a helyiek már elfogadták az építkezés tényét, a beruházó jogszabályellenesen folytatja a munkálatokat. Hiába írtak a lakók beadványt a kormányhivatalnak, semmi sem történt.

Újabb bosszúság

Ismét a kormányhivatalhoz fordulunk, hogy folytasson le hatósági eljárást a beruházóval szemben. Az illegális földfeltöltés után most már balesetveszélyes omlást okozott az építkezés az újbudai Barackmag utcában – közölte péntek délután Facebook-oldalán Újbuda DK-s alpolgármestere. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Évek óta tartó kálvária

A Madárhegyen már tíz éve ismert, hogy egy apartmankomplexum fog épülni a Barackmag utca és a Törökbálinti út közötti területen. Évekig nem történt semmi, azonban másfél évvel ezelőtt megindultak a munkák, amiben nem volt sok köszönet. Ennek egyik folyománya a mostani lyuk is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Semmit sem tettek

Bakai-Nagy Zita jelezte, a járda beszakadt, mivel a munkagödör nincs alátámasztva és a sok eső itt is megtette hatását. Miután lakossági bejelentést kapott, azt követően mentek ki kollégáival, hogy megakadályozzák a nagyobb bajt. Az alpolgármester portálunk megkeresésére azt mondta, nincs alátámasztva a munkagödör, nincs lehatárolva a munkaterület, a járda ezen része balesetveszélyessé vált.

Csak levelezni tudnak

Éppen ezért az önkormányzatnak kellett intézkednie, ők kerítették le a területet. „Nem tudhatjuk mikor szakad le még több rész itt. Most újból a kormányhivatalhoz fordulunk, hogy folytasson le ellenőrzést az építkezésen” – fogalmazott az alpolgármester. Hozzátette, mivel elvették az önkormányzatok építésfelügyeleti jogait, így nem tudnak mást csinálni, mint levelezni a kormányhivatallal.

Nem ez az első probléma

A járdát sem tudjuk megcsinálni, mert a leomló föld miatt nincs mire építeni. Persze ezt is a beruházónak kellene helyrehoznia – magyarázta Bakai-Nagy Zita. A helyi tévé egyik tavaly szeptemberi riportjából az derül ki, hogy a vállalkozó az eredeti talajszinthez képest 10 méter magasságig töltötte fel a területet a közel 100 ezer köbméter földdel – ez azonban jogszabályellenes.

Passzív kormányhivatal

A környék önkormányzati képviselője, Keller Zsolt a lakókkal és a Védgyelettel közösen tavaly márciusban beadványt írt a kormányhivatalnak, hogy szüntesse be az illegális ténykedést, s szállítsa el a földkupacokat. Ám azok még magasabbak lettek. Bakai-Nagy Zita portálunknak azt is elmondta, a kormányhivataltól semmiféle választ nem kapott az önkormányzat.

Komoly sérülés lehet a vége

„Kiváncsi vagyok most mit lépnek: vajon megvárják míg valakinek baja esik?!” – tette fel a költői kérdést. A fotók alapján valóban jogosnak tűnik az alpolgármester aggodalma. Bár körbekerítették, így sem zárható ki teljesen a baleset eshetősége. A lyuk hatalmas, így amennyiben valaki oda beesik, akkor komoly sérüléseket szenvedhet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszélyes állapotok

Az építkezés jelei

Gigantikus földhalmok

(Cikkünkben használt képeink az alpolgármester Facebook-oldaláról származnak.)