Az egykori megasztáros, Fekete Dávid sok embernek férkőzött a bizalmába, pénzt kért tőlük kölcsön, vagy az autójukat adta el. A probléma, hogy soha senki nem látott többé pénzt tőle. Mintegy 100 millió forintos csalással vádolják. Egy éve tartóztatták le Győrben, azóta előzetesben, rácsok mögött volt. Most a bíróság úgy döntött kijöhet, de nyomkövetőt kell viselnie a tárgyalásig, ugyanis a per még csak most kezdődik majd.

Autókkal kereskedett

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, tavaly május elején letartóztatták Fekete Dávidot. Az egykori Megasztár énekese autókkal üzletelt, azonban a vásárlói sosem látták az autót vagy annak az árát. Az énekes több embert is megkárosított. Egyik áldozata azt állítja, hogy Fekete Dávid bűnszövetségben követte el azokat a bűncselekményeket, amelyek miatt eddig előzetes letartóztatásban ült, ugyanis az egykori énekest most kiengedik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiengedik a börtönből

Egy év és egy hónap után úgy döntött a Győri Járásbíróság nyomozási bírája, hogy elég lesz Fekete Dávidnak a bűnügyi felügyelet, így június 6-án kiengedik a börtönből a csalásokkal gyanúsított énekest. A tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 4 hónapig rendelte el a gyanúsított bűnügyi felügyeletét a Győri Törvényszék. A Telex úgy tudja, hogy az énekes nem hagyhatja el a tartózkodási helyét és nyomkövetőt kap Fekete Dávid.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kényszerintézkedés

„A bíróság döntése szerint a megalapozott gyanú a gyanúsított terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban továbbra is megállapítható, de a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok érdekében már nincs szükség a legnagyobb szigorra. „A bíróság a fokozatosság elvére is figyelemmel úgy ítélte meg a vádemelés előtti szakaszban lévő eljárásban elégséges és egyben szükséges kényszerintézkedés a bűnügyi felügyelet” – tudatta dr. Máté Kinga szóvivő. 

100 milliós csalás

Az egykori megasztárost azzal gyanúsítják, hogy közel 100 millió forint összegű kárt okozó csalást követett el. Földönfutóvá tett számtalan embert és a saját családját is tönkretette anyagilag.

Senkinek sem fizetett

Az ügyészség közleményéből kiderül, hogy az énekes egy haldokló embernek adta el a bedőlni látszó cégét. A károsultak szerint különböző kölcsönöket vett fel, majd nem törlesztett.

Terhes feleségével került utcára

„Annyi kárt okozott a vállalkozásomban ez az ember, hogy tudjuk folytatni az életünket az otthonunkat kellett eladnunk, a családi házunkat. Először egy beetetésnek lettem az áldozata, kialakította a bizalmi kapcsolatot, majd úgy kért el tőlem autókat és pénzeket, hogy tudta jól, hogy neki több száz milliós tartozása van. Ő már akkor tudta, hogy ezekből fogja a saját tartozásait fedezni és betömködni” – mondta az egyik károsult, aki arról is beszélt, hogy várandós feleségével és kétéves kislányával került az utcára az énekes miatt.

Jóban voltak

Egy másik károsult, Andrea is megszólalt, aki elmondta az énekest úgy 5 évvel ezelőtt ismerte meg, nagyon jóban voltak, olaszországi kapcsolatainak hála sokat segített Dávidnak, különösen az autók behozatalában.

Eltűnt az autó

„Olaszországban éltem, jól beszélem a nyelvet, így tudtam segíteni Dávidnak is, mondjuk azt, hogy nagyon jó baráti viszonyban voltunk” – mondta Andrea, akinek Dávid úgy adta el az autóját, hogy ő arról semmit sem tudott, a kocsiért járó pénzt pedig soha nem kapta meg. „A lényeg az, hogy egyszer csak eltűnt az autónk és soha többet nem láttuk” – mondta Andrea, aki szintén feljelentést tett Dávid ellen.

A saját feleségét is átverte

Amikor Dávidot letartóztatták a felesége is feljelentést tett ellene, ugyanis kiderült, hogy az asszony nevével alapított cégeket, ezeknek a vállalkozásoknak 73 milliós adóssága van, aminek sorsáról semmit nem tud az immár három gyerekét egyedül nevelő anya.

Mindenkit megkárosított

Fekete Dávid nemcsak ismerőseit, barátait és saját családját is megkárosította, hanem a Hit Gyülekezete több tagjának is tartozik. Az énekes még a Megasztár 4. évadában került kapcsolatba a Hit Gyülekezetével, ahol ugyan nem vált taggá, de megismerte Németh Sándort, az egyház alapítóját. Németh pedig segítséget nyújtott a fiatal énekesnek, hogy képes legyen feldolgozni a hirtelen jött sikert, amit azzal ért el, hogy a második helyen végzett a TV2 tehetségkutatójában.

Megromlott a kapcsolata

Fekete Dávid és Németh Sándor kapcsolata azonban megszakadt, amikor az énekes Cserpes Laurával való házassága megromlott 2013-ban. Németh Sándor azonban ennek ellenére segíteni akar Dávidnak, ezért és az anyagi botrányok kapcsán felvette a kapcsolatot a Hit Gyülekezetének a győri szervezetével. 

Tárt karokkal fogadják

Németh Sándor akkor elmondta, hogy Dávid nem kért segítséget a gyülekezettől, de ezt bármikor megteheti, ők a történtek ellenére is tárt karokkal fogadják az énekest. “Hiszen ő alapvetően egy jó ember, még akkor is, ha most rossz útra tévedt és rossz döntéseket hozott” – mondta Németh Sándor, aki azt is hozzátette, hogy az énekes több gyülekezeti tagnak is tartozik.

Sokan ismerik

Az egyházalapító arról is beszélt, hogy a győri gyülekezetben sokan ismerik őt, és úgy tudja, több tagtól is kért kölcsön pénzt az elmúlt időben. Németh szerint Dávid többeket is megkárosított, de bízik benne, hogy majd visszatalál a helyes útra, és képes lesz rendezni az életét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fekete Dávid