Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség azokkal a hajléktalanokkal szemben, akik tavaly áprilisban megöltek egy kutyával lévő 25 éves fiatalembert a 28-as villamoson, az Orczy téren.

Egy elhagyatott épületben éltek

A 44 éves L. János, és az unokatestvére a 39 éves D. Károly, valamint a korábban prostituáltként dolgozó 30 éves D. Éva a Salgótarjáni úton lévő, használaton kívüli, elhagyatott épületekben töltötte az ideje jó részét. Az idősebb férfi a bűncselekmény idején egy párt is alkotott a nővel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Trafikba indultak

2020. április 3-án a trió, és a 39 éves férfi barátnője születésnapot ünnepelt, majd az esti órákban ittasan úgy döntöttek, elmennek egy dohányboltba további italért és cigiért.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felszálltak a 28-as villamosra

Emiatt a Kőbányai úti villamosmegállóba mentek. A megállóba éppen ekkor érkezett a Blaha Lujza tér irányába közlekedő, 28-as számú villamos, amelynek első szerelvényére a társaság felszállt.

Gúnyolódott a kiskutyán

Ugyanezen a villamoson utazott a 25 éves férfi és barátja is egy kistermetű kutyával. A felszállást követően, L. János megállt, hogy a későbbi áldozat barátjának ölében lévő kutyát megsimogassa, egyidejűleg pedig társaival együtt gúnyos megjegyzéseket tett a kiskutyára.

Arcon köpte a kutya gazdáját

A fiatalember ekkor felszólította a férfit, hogy az érvényben lévő járványügyi szabályokra is figyelemmel, tartsa magát távol a kutyájától. L. János ennek hallatán kötekedni kezdett a kutya gazdájával, akit nyomban ezután egy alkalommal arcon is köpött, és emiatt közöttük szóváltás alakult ki.

Egy kést vett elő

A szóváltás során L. János elővett a ruhájából egy kést, és azzal fenyegetően megindult a kutyás felé. A fiatal ekkor hátrálni kezdett, ekkor a barátja a védelmére kelve felállt, és megindult volna a késsel fenyegetőző férfi irányába, ekkor azonban D. Károly arcon ütötte, hogy ne tudjon a társának segíteni.

Mellkason szúrta a férfit

Az ütés hatására férfi visszaesett a székébe, az ölében tartott kiskutya pedig elszaladt. A kutya elszabadulása a 25 éves férfi és barátja figyelmét is elterelte, ezt a pillanatot használta ki a támadásra L. János, aki a késsel mellkason szúrta a vele szemben álló férfit.

Elmenekültek a helyszínről

Az áldozat barátja megpróbált segíteni, de a támadó társa megütötte. Amikor a villamos megállt, a késelő, a másik férfi és a társaságukban lévő nő elmenekült, de a 8. kerületi járőrök perceken belül elfogták őket. A megszúrt fiatalhoz mentőt hívtak, de már nem lehetett rajta segíteni.

A kést a virágládába rejtették

A késelő menekülés közben átadta a kést a 30 éves női társának. A nő a kést először a ruházatába, majd a Kőbányai úton lévő egyik hotel előtti beton virágládába rejtette.

Elszökött a kutya

A kutya annyira megijedt attól, hogy megtámadták a gazdáját, hogy elszökött. Az egész Budapest a halálra késelt Sz. Gábor kiskutyáját, Pepsit kereste. Pár nap múlva egy óvoda udvarán  találták meg a kutyát.

Sz. Gábor barátnője ment a kutyáért – Forrás: Facebook

Nem ismerték el az emberölést

A három vádlott a szóváltást és a verekedést elismerte, de a gyilkosságot nem. Az emberöléssel vádolt. L. János pedig azt állította, hogy a kutyával lévő  sértett vette elő a kést, és a saját késébe esett bele. 

Fegyházat kértek a tettesre

A Fővárosi Főügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért a többszörösen visszaesőnek minősülő L. Jánosra emberölés miatt. A bűnpártolással vádolt D. Károlyra letöltendő börtönt, míg D. Évára felfüggesztettet kértek. A két férfi letartóztatásban van, női társuk bűnügyi felügyelet alatt áll. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu