A Shell után a Mol is korlátozza az egyszerre vásárolható üzemanyag mennyiségét. Mától maximum 100 liter benzint vagy dízelt vásárolhatunk egy tankoláskor.

Megnövekedett igények

A Magyar Kormány üzemanyag árazásra vonatkozó rendeletének hatásaként rekordmértékben megnövekedtek a töltőállomási üzemanyag igények – így kezdte azt a minap kiküldött levelét a Mol, amelyben a mennyiségi korlátozást jelentették be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

100 liter

Azt írják, hogy normál kutakon bármely tankoláskor (személygépjármű, kisteherautó, tartály, kanna, hordó, stb.) 100 literben maximalizálják az egyszeri vásárláskor engedélyezett tankolási mennyiséget, függetlenül attól, milyen fizetőeszközzel rendezik azt – írja a Telex.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Mától lépett érvénybe

A nagyteljesítményű kutaknál a maximalizált mennyiség nem haladhatja meg az alkalmankénti 500 litert, függetlenül attól, milyen fizetőeszközzel rendezik azt; korlátlanul vehet azonban üzemanyagot üzemanyagot nagyteljesítményű kutakról az, aki üzemanyagkártyával tankol. Az intézkedés március 2-án 0:00-kor lépett életbe, nem tudni, meddig marad így.

Benzinárstop

A kormány benzinárstopot vezetett be Magyarországon, amit február 15-től további három hónapra meghosszabbítottak. Ennek megfelelően a kutak továbbra sem adhatják 480 forintnál drágábban a 95-ös benzin és a dízel literjét.

480 forint

Ezzel számos környező és távolabbi országhoz képest olcsóbb lett Magyarországon üzemanyaghoz jutni. Február 28-án pedig az Innovációs és Technológiai Minisztérium bejelentette, hogy „a kormány mai naptól 480 forintban maximalizálja az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is, hozzájárulva ezzel a kiskereskedelmi benzinkutak versenyképesebb működéséhez”.

Korlátozás a Shellnél

Ahogy azt az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon a Shell Hungary Zrt. 191 töltőállomásból álló hálózatában a nemzetközi teherforgalom által leginkább használt tíz kúton február 22-től maximum bruttó 50 000 Ft értékben, nagyjából 100 litert lehet tankolni – közölte a cég.

A tranzit forgalom útvonalát érinti

A vállalat közleményében azt írta, az intézkedés a tranzit teherforgalmi útvonalak melletti állomásokat érinti. Az egy napon belüli vásárlások száma továbbra sem korlátozott ezeken az állomásokon, csak a kútoszlop által kiadható egyszeri mennyiség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mol benzinkút az M1-es autópályánál – Fotó: BPK