Hétfő este közzétette a kormány a listát a 284, már biztosan elmaradó állami beruházásról. Ebben főleg különböző útépítések és iskolafelújítások szerepelnek.

Nem épül iskola Diósdon

„Sajnálattal tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy az iskolabővítést lebonyolító BMSK Zrt. (amely az Építési és Beruházási Miniszter felügyelete alatt álló szerv) tájékoztatta önkormányzatunkat, hogy a Magyarország szomszédságában zajló háború idején a rezsicsökkentés megvédése és a honvédelmi célok teljesítése érdekében szükséges költségvetési intézkedésről szóló 1281/2022. (VI. 4.) Korm. határozat 2. pontja szerint elrendelt felülvizsgálat alapján, a Diósdon működő köznevelési intézmény bővítése megvalósításához szükséges forrás biztosítására jelenleg nem kerül sor” – írta hétfőn Facebook oldalán Diósd polgármestere.

Nem tudják, mikor épül meg az iskola

Spéth Géza arról is tájékoztatta a helyieket, hogy „a bővítés megkezdésének lehetséges időpontjáról nem rendelkezünk információval. Az Érdi Tankerületi Központ mindent elkövet annak érdekében, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között tanulhassanak”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiborultak a diósdiak

A polgármester posztjához több helyi is hozzászólt. A diósdiak egy része szerint szégyen, hogy pont egy iskola építését állítják le, miközben a kormány épp most vásárolja be magát a Vodafone-ba. De olyanok is vannak, akik úgy gondolják, hogy a korrupció miatt kell leállítani a beruházások nagy részét. A diósdiak véleményét itt tudod elolvasni bővebben.

Nagykovácsi iskola

Kiszelné Mohos Katalin is hasonló rossz hírről tájékoztatta a nagykovácsiakat „A Kormány közzétett egy listát, melyik állami beruházásokat halasztja el. Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy sajnos a 8 tantermes iskolabővítési projektünk is ezek között van”.

Dunaharaszti iskola

A felfüggesztett beruházások közt van az a 16 tantermes iskola is, amely Dunaharasztiban épült volna. Ennek az iskolának már a látványtervei is készen vannak, az önkormányzat pedig megkezdte a telek előkészítését is.

Választási ígéret

„Őrbottyánban baby boom van, ezért egy új, 24 tantermes iskolát építünk. Az első tervek már elkészültek, a mérnökök dolgoznak. Előre megyünk, nem hátra!” – írta a közösségi oldalán a kampányban Rétvári Bence a térségben megválasztott kormánypárti országgyűlési képviselő. 

Háború és rezsicsökkentés

A településen a polgármester, Szabó István Ferenc nemrég közölte a rossz hírt: „Sajnálatos módon a felfüggesztés az Őrbottyánban épülő új, 24 osztályos iskola tervezésére, kivitelezésére is vonatkozik. A döntést megerősítette Verebélyi Ákos tankerületi igazgató úr. Reméljük, hogy a felülvizsgálat után az őrbottyáni iskolaépítés kedvező elbírálásban részesül.”

Felfüggesztett útépítések

Egyelőre nem építik meg az M7-est Zalaegerszeggel összekötő autóutat 380 milliárd milliárd forintért, a Testnevelési Egyetem 100 milliárdos fejlesztése is csúszik, illetve a Bicske–Budapest autópálya-szakaszt sem bővítik 3-3 sávossá.

2025-ben indítják újra

Ezen kívül nem épül oktatási intézmény Délegyházán, Szigethalmon és Dunavarsányban sem. Korábban Lázár János jelentette be, hogy a kormány 270 állami beruházást halaszt el, 2100 milliárd forint értékben. A felfüggesztett beruházásokat újratervezik, és 2025-2026-ban, a következő választások előtt újraindítják. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

Új egészségházat kap Budakeszi, ezzel tehermentesítik a János kórházat és csökkennek helyben a várólisták

Kiemelt kép: Lázár János