300 négyzetméteres, új, egészségház épül Budakeszin, amelynek alapkövét szerdán rakták le a városban. Budakeszi 12 környező település szakrendelését látja el, a bővülő kapacitással csökkenek a várólisták.

Alapkőletétel Budakeszin

Lerakták az új egészségház alapkövét Budakeszin. Az új épület két szinten, több mint 300 négyzetméteren várja majd a gyógyulni vágyókat „Az egészségügyi kapacitások és férőhelyek jelentős, 30-40 százalékos bővülése és a várólisták további csökkenése válik lehetővé a most megépülő Budakeszi Egészségháznak köszönhetően” – mondta Menczer Tamás, a térség országgyűlési képviselője.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Háború van

A fideszes politikus szerint a Budakeszi fejlesztés azért is fontos és örömteli, mert egész Európa a háború és szankciós politika következtében gazdasági és energiaválsággal küzd.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szívügyük az egészség támogatása

Győri Ottília (Fidesz-KDNP), a település polgármestere arról beszélt, hogy az egészség támogatása szívügyük, mind a budakeszi mind a Buda környéki lakosok szempontjából. Ezért az önkormányzat mindig megtett mindent. A tervek között szerepel, hogy októbertől allergiai laborvizsgálatokat is el lehessen végezni és 2023 januárjától mammográfiai és emlőcentrum várja majd a nőket.

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere

Fotó: BudaPestkörnyeke.hu

Öt új rendelővel bővül

Az új egészségházban öt új rendelő kap helyet, így belgyógyászat, kardiológia, bőrgyógyászat, ortopédia, sebészet és reumatológiai ellátás várja a gyógyulni vágyókat.

Tehermentesítenék a János kórházat

Pócza Péter, a Budakeszi Egészségügyi Központ intézményvezető főorvosa azt mondta, hogy szeretnék minél inkább helybe hozni a szakellátásokat, tehermentesítve ezzel a Szent János Kórházat és egyúttal az itt élők kényelmét is szolgálva. A meglévő infrastruktúrát mostanra kinőtték, az új szakrendelő, erre is megoldást kínál.

Eszközbeszerzést is támogat a kormány

A 300 négyzetméteres szakrendelő létesítéséhez nyújtott kormányzati forrás az építkezés mellett a berendezési eszközök beszerzését is tartalmazza.

12 település tartozik ide

A kormány 311 millió forintos támogatást biztosít a mostani beruházáshoz, amely 2023 tavaszára készülhet el. Budakeszin jelenleg 12 település szakrendelését végzik az orvosok és a szakdolgozók. 18 szakrendelés és két nem szakorvosi ellátás – gyógytorna és fizikoterápia – vehető igénybe.

Készül a tanuszoda

Budakeszin egyébként a tanuszoda kivitelezése is a végéhez közeledik, amelyet még idén átadnak a környék iskolásainak.

Folyik az aszfaltozás

A városban az utóbbi pár hétben 19 utca burkolatának újítása és megépítése Ehhez összesen 567 milliós forintot biztosított a magyar kormány. A 19 utca összesen 32 500 négyzetméternyi útburkolatot jelent, amely az önkormányzati fenntartású utak 11 százaléka.

Buszsávok

Korábban beszámoltunk arról, hogy Budakeszi Fő utcáján a dugók csökkentése érdekében buszsávokat alakítanak ki. A projekt jelenleg tervezési szakaszban van jelenleg, a munka 586 milliós kormányzati támogatással zajlik. Ha elkészül, a tömegközlekedést választók csaknem egy órát tudnak spórolni napi szinten. Az autót használók várhatóan 10-15 százaléka száll át a buszra, így a forgalom is csökkenhet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

Kiemelt kép: Gyenes Zsolt, a GZ-Builder Kft. ügyvezető igazgatója, dr.Győri Ottilia, Menczer Tamás országgyűlési képviselő, Péter Pócza, a Budakeszi Egészségügyi Központ intézményvezető főorvosa, és Gábor Bártfai-Szabó építész, vezető tervező – Forrás: MTI