Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szembe, aki 2020 karácsonyán, bódult állapotban belekötött egy gyógyszertárból kilépő férfiba Rákosmentén, majd egy tapétavágó késsel súlyosan megsebesítette az arcát.

A gyógyszertárnál várakozott

A férfi 2020. december 24-én nappal, kábítószertől bódult állapotban egy 17. kerületi gyógyszertár előtt várakozott. A kirakat üvegén keresztül figyelte a vásárlókat, köztük a későbbi áldozatát, és a vele lévő egyik barátját. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Észrevette, hogy figyelik

A sértettnek már ekkor is feltűnt, hogy figyeli őt valaki, mert többször találkozott a tekintetük. Néhány perccel később mindketten kiléptek a gyógyszertárból, és a közeli gyalogátkelőhely felé indultak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kötekedni kezdett

Amikor elhaladtak a vádlott mellett, a sértett megint ránézett, így ismét találkozott a tekintetük. A bódult férfi ekkor kötekedni kezdett, s megkérdezte a későbbi áldozatától, hogy azért nézi-e őt, mert tetszik neki.

Megvágta az arcát

A sértett visszakérdezett, hogy mi a probléma, majd a két férfi kölcsönösen elindult egymás felé. A bekábítószerezett férfi ekkor az egyik zsebéből elővett egy tapétavágó kést, azzal a kezében a másik férfihez lépett, majd egy határozott, fentről lefelé irányuló mozdulattal, az egyik fültől egészen az állcsúcsig terjedően, mintegy 20 centiméter hosszan megvágta az áldozata arcát.

Leesett a földre

A sérült férfi a vádlott támadását észlelve megpróbált a vágás elől kitérni, de eközben hanyatt esett és a támadóját is magával rántotta.

A barátja mentette meg

Az elkövető ezután felkelt a földről, és újból az áldozata felé fordult, ekkor azonban a férfi barátja közbelépett, s két kézzel ellökte a támadót, aki ezután távozott a helyszínről.

Életveszélyes is lehetett volna a sérülése

Az elcsúfított férfi a bántalmazás következében súlyos, több hónapon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A bántalmazás módjára, erejére, a támadott testtájékra és az elkövetés eszközre figyelemmel, az életveszélyes sérülés okozásának reális esélye is fennállt.

Vádat emeltek ellene

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a 39 éves férfival szemben. Letöltendő börtönbüntetést kért rá életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A felvételen az látható, hogy a vádlott a cselekményt követően, bemegy egy lépcsőházba sietve, majd liftbe száll

Kiemelt kép: illusztráció