A Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó és azt támogató benzinkutaknál augusztus 19-20-an nem lehet majd üzemanyagot venni.

Az ünnep idején

A Portfolio értesülse szerint a Független Benzinkutak Szövetségéhez tartozó és azt támogató benzinkutak a kialakult ellátási hiányok, bizonytalanságok és a ki nem fizetett anyagi támogatások miatt szüneteltetik az üzemanyagkiszolgálást augusztus 19-én és 20-án. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kis családi kutak

A laphoz egy közleményt juttattak el amelyben azt is írják, hogy a szövetségének fő célja, hogy összefogja, és közös érdekképviseletet adjon a hazai benzinkutaknak, melyeket többségében kis, családi vállalkozások üzemeltetnek.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

200 tagjuk van

A szervezet 2022. február 21-én alakult meg, és pár nap alatt közel 200 különböző üzemeltető jelentkezett soraiba – olvasható a szövetség honlapján. Számításaik szerint nagyjából 1000 ilyen benzinkút van Magyarországon.

Benzinárstop

A kormány július 31-én szigorította a benzinárstopot. Csak magánszemélyek által üzemeltettt autókba lehet 480 forintért tankolni. A hatósági árszabás október 1-ig van jelenleg érvényben, de korábban már többször meghosszabbították.

20 liter

Legutóbb múlt vasárnap számoltunk be arról, hogy egy tranzakció során tankolható üzemanyag mennyiségét a Lukoil-toltőállomásan maximalizálták. A kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni – írja a vg.hu.

Nem hozott számottevő változást

A portál cikkéből kiderült, hogy a Lukoilnak nem hozott számottevő változást az ársapkás tankolás napokban bejelentett további korlátozása, mégpedig a vevőkörének az összetétele miatt, ugyanis itt a benzines tranzakciók több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető, így a most bevezetett intézkedések jellemzően a gázolajos tankolásokat érintették. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Molnál csak napi egyszer

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a Mol is korlátozásokat vezetett be, náluk naponta csak egy alkalommal lehet ársapkásan tankolni. Többen is tapasztalták, hogy hiába tankoltak az autójukba csak 10-20 litert, a második alkalommal hiába fértek volna bele a napi 50 literes limitbe, már a piaci árat kellett kifizessék.

Ennyibe kerülne sapka nélkül

A benzin ára ma csökkent 8 forinttal. A gázolaj ára nem változott. Így az alábbi piaci átlagárakon tankolhatnak azok, akik már kiestek a 480 forintos kedvezményes körből: 95-ös benzin: 663,9 Ft/liter, gázolaj: 722,9 Ft/liter 

Címlapkép: tankolási korlátozás egy MOL-kúton.