Egyre kaotikusabb a helyzet az országban, már ami a hatósági áras tankolást illeti. Van olyan benzinkút, ahol már csak 20 litert lehet tankolni egy vásárlás alkalmával.

Maximum 20 liter

Az egy tranzakció során tankolható üzemanyag mennyisége ugyanis a Lukoil-toltőállomásan maximalizálva van. A kisnyomású kútoszlopokon egyszerre 20 litert, a nagynyomásúakon 150 litert lehet a tankba tölteni – írja a vg.hu.

Nem hozott számottevő változást

A portál cikkéből kiderült, hogy a Lukoilnak nem hozott számottevő változást az ársapkás tankolás napokban bejelentett további korlátozása, mégpedig a vevőkörének az összetétele miatt, ugyanis itt a benzines tranzakciók több mint 90 százaléka magánszemélyekhez köthető, így a most bevezetett intézkedések jellemzően a gázolajos tankolásokat érintették. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Molnál csak napi egyszer

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a Mol is korlátozásokat vezetett be, náluk naponta csak egy alkalommal lehet ársapkásan tankolni. Többen is tapasztalták, hogy hiába tankoltak az autójukba csak 10-20 litert, a második alkalommal hiába fértek volna bele a napi 50 literes limitbe, már a piaci árat kellett kifizessék.

Kapcsolódó:

Kétszer tankolnál hatósági áron egy nap? Jobb lesz, ha elfelejted, mert csúnyán ráfizethetsz

Mennyiségtől függetlenül

Az ügy kapcsán megszólalt a holtankoljak.hu ügyvezető igazgatója, Bujdos Eszter, aki elmondta, hogy a tankolási rend legutóbbi módosítása, azaz július 30. óta a Molnál egy forgalmival egy nap csak egyszer lehet ársapkásan tankolni, függetlenül a mennyiségtől. 

Felismeri a rendszámot

“A rendszer ugyanis felismeri a rendszámot, és jelzi a kutasnak, ha valaki már egyszer tankolt aznap, és nem engedi másodszor is ársapkásan üzemanyagot venni. A Mol feltehetőleg fejlesztett valamit kasszarendszerén, és azóta így működnek. Emellett megmaradt az 50 literes korlátozás is” – magyarázta a szakértő.

Kikerültek a céges járművek

Mint ismert és ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt  rendkívüli Kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kikerülnek a céges járművek az üzemanyagárstop alól, ami ezentúl csak a lakossági használatban lévő autókra fog vonatkozni, azaz csak ők tankolhatnak a 480 forintos hatósági áron.

Ez is érdekelhet:

Amikor elindulsz a Balatonhoz mindenképpen tankolj, a szakértő benzinhiányt jósol a következő hetekben

Pánikvásárlás?

Bujdos Eszter továbbá hozzátette, hogy a maximum 50 literes korlátozásnak az az értelme, hogy ne legyenek pánikvásárlások, és ne fogyjanak ki a készletek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lukoil