Egy hónap belül három újpesti focilegenda is elhunyt. Előbb a zseni, Törőcsik András, majd a csupaszív Kardos József, tegnap pedig a rakkoló Tóth József. Az utóbbit öntörvényű embernek tartották.

Megtört feleség

„Még nincs erőm beszélni, a fájdalmamat szeretném megtartani magamnak…” – mondta a felesége a Blikknek. Tóth József özvegye egyelőre képtelen beszélni férje elvesztéséről. A focista halálról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt.

Nem akart kórházba menni

Az tudható volt, hogy az ötvenhatszoros válogatott hátvéd már jó ideje betegeskedett. Mentálisan és fizikálisan is ápolásra szorult volna.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Barátja beszélt róla

Tóth András, az Újpest egykori klasszis középpályása is erről beszélt barátja elvesztése után. Valamikor tavasszal voltunk Jokkánál. Magába fordult, és képtelenek voltunk kirángatni őt ebből az állapotból.

Próbálták kimozdítani

Marika, a felesége óvta őt, vigyázott rá, és néha kihozta Újpestre, meccset nézni. De mintha nem is ugyanaz az ember lett volna. Tudtam, tudtuk, hogy milyen rossz állapotban van, az utóbbi időben állítólag már a fotelból sem tudott felállni segítség nélkül, de a halála így is megrázott – mondta a válogatott középpályás.

Szörnyű időszak ez

Most temettük el Törőcsik Andrist, hamarosan búcsút vehetünk Kardos Jóskától, aztán mehetünk Tóth Jokka búcsúztatására is. Szörnyű időszak ez… – zárta gondolatai a focistatárs.

Leégett a házuk

Pár éve, 2018-ban leégett a házuk. Akkor még hajlandó volt segítséget kérni. Részt vett pár televíziós interjún, de már akkor is szűkszavú volt.

Az interjú

Válogatott volt

Tóth József a magyar válogatottban 56 alkalommal lépett pályára 1974 és 1983 között és egy gólt szerzett, tagja volt az 1978-as argentínai és az 1982-es spanyolországi világbajnokságon szereplelt csapatnak.

Címlapkép: Digisport.hu