A Fidesz budaörsi elnöksége felszólította Wittinghoff Tamás polgármestert, hogy kövesse Borkai Zsolt győri polgármester példáját és mondjon le. A jelentős többséggel újraválasztott polgármestert várhatóan nem hatja meg a helyi ellenzék felhívása, hiszen a győri és a budaörsi botrányvideó között alapvető különbségek vannak.

Czuczor Gergely, a Fidesz budaörsi elnöke péntek, az MTI-nek elküldött közleményében felidézte: Győr megválasztott polgármestere, Borkai Zsolt lemondott tisztségéről, mert nem tudja méltó módon ellátni városának képviseletét. “Méltatlanná válásának háttérében a polgármesterről még a választási kampányban előkerült és a média által felkapott szexvideó áll” – tette hozzá.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere “morálisan és politikailag megbukott”, “hazugságaival, támadó fellépésével, mesterkedéseivel sem tudja elleplezni a tényt, hogy méltatlanná vált Budaörs képviseletére” – írják a Fidesz közleméynében.

A választások előtt került elő a felvétel

Wittinghoff Tamásról a választások előtt került nyilvánosságra egy készült videófelvétel, amelyen félreérthetetlen helyzetben látszik egy nővel. A budaörsi polgármester a felvétel nyilvánosságra kerülése után elmondta, hogy semmi törvénytelenséget sem követett el, a nőt lefizették, hogy ilyen helyzetbe hozza. Wittinghoff Tamás azt is elmondta, hogy ezzel a felvétellel ő a családját bántotta meg, tőlük kell elnézést kérnie. Arról is beszélt, hogy a videó miatt még az édesapját is megtámadták az utcán.

A budaörsi polgármestert óriási 70%-nál is nagyobb arányban választották újra a település vezetőjének. Megválasztása után azt mondta, hogy feljelentést fog tenni a rendőrségen a videó miatt, hiszen annak készítői sok törvényt megszegtek.

Lehetetlen a helyzet a budaörsi ellenzék szerint

Czuczor Gergely, Wittinghoff fideszes kihívója azt írja pénteki közleményében, hogy arra kérik a budaörsi politikai szereplőket, társadalmi és civil szervezeteket, egyházakat, hogy határozottan álljanak ki a település erkölcsi megújulásáért.

A fideszes közleményben ezt írják: “Lehetetlen helyzet, hogy a szexbotrányba keveredett városvezető mutasson példát a budaörsieknek, vagy ő képviseljen bennünket ország-világ előtt. Nem hagyhatjuk, hogy az erkölcsi züllés és a polgármester méltatlan helyzetéről legyen hírhedt Budaörs” .

Borkai belebukott

Borkai Zsolt Győr polgármesterének botrányos videójáról, lemondásának körülményeiről erre a linkre kattintva lehet többet olvasni.

Wittinghoff marad

Mivel Wittinghoff Tamás óriási fölénnyel nyert, Borkaival ellentétben pedig sem drogfogyasztás sem korrupció nem merült fel vele szemben, ráadásul többször is úgy lehetett értelmezni Wittinghoff Tamás szavait, hogy az ellenfelei fizethették le a masszőrhölgyet, hogy őt ilyen helyzetbe hozzák, majd a győzelem után feljelentésről beszélt, nos ezek után nem valószínű, hogy a budaörsi polgármestert meghatja a helyi Fidesz felszólítása.

Kiemelt kép: Wittinghoff Tamás – Forrás: BVTV