Kedd délután, 16 óra körül lezuhant egy vitorlázó repülő valamivel Budaörsön. A gép egyenesen az egyik családi ház kertjébe esett. Ketten ültek a fedélzetén, a kertben azonban szerencsére senki nem tartózkodott a baleset idején.

Lezuhant repülőgép

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megerősítette, hogy, valóban történt ilyen baleset. A helyszínre tűzoltók is érkeztek. A Gál Autómentő információja szerint egy Cavalon Autogiro tipusú, szlovák lajstromszámú girokopter zuhant le Budaörsön, már majdnem az erdővel határos részén, egy magán ingatlan kertjébe.

Két személy megsérült

 A légi járműben két személy tartózkodott, mindketten könnyű sérüléseket szenvedtek. A baleset körülményeit a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tragédia Apostagon

2021 nyarán lezuhant egy vitorlázó kisrepülő a Bács-Kiskun megyei Apostag külterületén, egy mezőgazdasági területre. A baleset következtében a repülőt vezető 56 éves férfi megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. 

Lezuhant helikopter Pátyon

Egy évvel ezelőtt egy kétszemélyes oktató helikopter zuhant le Pátytól délnyugatra, a település és az M1-es autópálya közti területen. A helikopterben az oktató és tanítványa ült, mindketten sérülés nélkül úszták meg a zuhanást, önerejükből el tudták hagyni a pilótafülkét. 

Ez a gép zuhant le Pátyon

Műszaki hiba okozhatta

Helyszínről származó beszámolók szerint a légijárműből egyszercsak úgymond elfogyott az erő, vagyis elképzelhető, hogy valamilyen műszaki hiba következtében leállt a rotor, emiatt csapódott, szerencsére láthatóan nem nagy magasságból a szántóföldre, ahol az oldalára borult.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: lezuhant repülő Budaörsön – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán