Másodfokon folytatódott a R. Szilveszter, a soroksári futónő gyilkosának büntetőpere. Mint ismert a férfit tavaly októberben elsőfokon már életfogytig tartó fegyházra ítélték, ám az ügy másodfokon folytatódott.

8 éve történt

Mint ismert 2013. szeptember 25-én kocogás közben támadták meg egy 36 éves nőt Soroksáron. Holttestét éjjel, a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találták meg, egy nyomkövető kutya segítségével. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Évekig nem tudták, hogy ki a támadó, pedig 5 milliós vérdíjat is kitűztek

Ahogy arról korábban a BudaPestkonyeke.hu beszámolt a gyilkos 5 évig nem került elő, majd 2018-ban egy a gyilkosság helyszínén talált anyagminta egyezést mutatott az akkor börtönben ülő R. Szilveszter DNS-ével. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kapcsolódó:

“Arra kérem az ítélethozókat, hogy statuáljanak példát, hogy ez a férfi soha többé ne kerülhessen vissza a társadalomba” – ezt kéri a soroksári futónő férje a bíróságtól

Nem ismerte el

A börtönben ülő akkor 40 éves férfi, R. Szilveszter, aki vallomást nem tett, csak annyit mondott, látta, hogy a nőt egy férfi bántalmazza, odament közbeavatkozni, így kerülhetett rá a DNS-e az áldozatra. Az eset 2019 őszén került a bíróság elé, a koronavírus miatt a tárgyalások végül csak 2020 szeptemberében folytatódtak. A férfit ezt követően 2021 októberében ítélték el első fokon.

Az utolsó szó jogán

A mai tárgyalási napon R. Szilveszter az utolsó szó jogán annyit mondott, vegyék figyelembe, amit az elsőfokú tárgyaláson mondott, számolt be róla a Blikk. Akkor a férfi azt mondta, nem ő ölte meg Gyurik Krisztinát, csak megfordította a testét.

Mormogott valamit

A mai ítélethirdetésen ott volt a megölt nő édesanyja is. R. Szilveszter amikor a gyászoló asszony mellett elhaladt, a férfi a szemébe mosolygott, mormogott valamit, majd nyugodtan, lassú léptekkel ment tovább, írja a lap.

Kapcsolódó:

„Remélem, hogy koporsóban jön ki a börtönből” – mondta a soroksári futónő édesanyja, miután életfogytig tartó fegyházra ítélték a lánya gyilkosát

Másodfokon is elítélték

Ezt követően délelőtt, 10 óra magasságában megszületett a végső ítélet, a soroksári futónő gyilkosát a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Az elkövető egy legkorábban 40 év múlva szabadulhat majd.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: R. Szilveszter – Forrás: BPK