Révész Sándor, a Piramis énekese türelmes, elszánt és hihetetlen az élni akarása. A súlyos betegségen átesett 69 éves rocklegenda újra énekel! Igaz, egyelőre csak egy refrént egy vadonatúj dalban, de már ez is óriási lépés – vissza a színpadra. Révész a rehabilitációra, segítségre szoruló betegek himnuszában vállalt szerepet.

Tavaly sztrókot kapott

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy minden idők egyik legjobb hazai énekese márciusban kapott sztrókot, az állapota azóta folyamatosan javul. A legenda tisztában van vele, mi idézte elő betegségét. „Sajnálatos módon az elhanyagolt magas vérnyomást tudom felhozni előidéző okként. Nem mondhatom, hogy felelőtlen lettem volna, de nem voltam eléggé körültekintő az odafigyelésben” – mondta egy interjúban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Türelemjáték

„Nagyon nagy türelemjáték egy ilyen betegségből felépülni, de emelt fővel csinálom. Annyi szép, lendületes és mozgékony év után most ezekkel a kissé eltespedt izmokkal és inakkal, amik nagyon nehezen, illetve, hála istennek, egyre könnyebben bírhatók szóra, kelek és fekszem, és viselem a sorsom” – fogalmazott a népszerű énekes a Blikk írásában.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megható felajánlás

Révészt megérintette a közönség szeretete és figyelme, amely felé irányult a legnehezebb időszakban is. Eljutottak hozzá a hírek a kórházban is, mennyien aggódnak érte. Nagyjából akkoriban kereste meg Szegedről Détári Vilmos és felajánlotta, hogy a rehabilitációra Szegeden, az ő intézetében kerüljön sor. A művész köszönettel elfogadta a lehetőséget.

Minden segítséget megkapott  

„Kétszer két hétre erre a csodálatosan felszerelt egészségügyi központba utaztam, és mindent megkaptam ahhoz, hogy az állapotom javuljon. Tudom, hogy hosszú-hosszú út vár még rám a felépülésig. Van erőm és hitem hozzá” – fogalmazott Révész.

A gyógyulni vágyók himnusza

„Détári Vilmossal aztán többször is beszélgethettem, és ő egyszer csak elmesélte nekem, hogy szülei rajongtak a Piramisért, s általuk ő is megkedvelte a zenénket. Aztán egy váratlan pillanatban a kezembe adott egy általa megírt, gyönyörű gondolatokkal teli szöveget, s azt mondta: zenésítsük meg, legyez ez a gyógyulni vágyók himnusza!” – árulta el Révész a Blikknek.

A refrént énekelte fel

A Détári Vilmos által megírt szöveg arra inspirált, hogy Vörös Istvánnal, a Prognózis egykori énekesével együtt dalt készítsünk, a gyógyulni vágyók himnuszát. Veszteség – Reménység címmel készült el a szám, Vörös Pista énekel, én a refrént teszem hozzá. CD-n már megjelent, de soha nem kerül kereskedelmi forgalomba.

Tízezrek személyes tragédiája

Évente több mint negyvenezer ember kap sztrókot Magyarországon, és Révász Sándor úgy érzi, neki is kötelessége erre felhívni a figyelmet. Mivel átélte, tudja, mit jelent ez a betegség és mit jelent a harc a túlélésért, az egykori én visszanyeréséért.

15 évesen kitették otthonról

Révész néhány hónapja gyermekkoráról áruét el megrázó történeteket. „15 éves voltam amikor az édesanyám kitett otthonról. Hogy miért? A szüleim már nem éltek együtt. Én az anyámmal maradtam, és akkor már zenéltem, éjszakába nyúlóan zenéltem, koncertjeim voltak. Számtalan vitánk volt az édesanyámmal az életvitelem miatt. Egyszer aztán azt mondta: fiam, ha erre a próbára elmész, akkor már ne is gyere többet haza!” 

Komolyan gondolta

„Elmentem, próba után este tízkor felhívtam, mondtam neki, anya most végeztünk, mi legyen? Kisfiam, nem megmondtam? Ez volt az utolsó szava, én pedig letettem a telefont” – tette hozzá. Révészt zenész barátja, Póka Egon szülei, Vera néni és Pali bácsi fogadták be, és két évig lakott náluk. A zenésznek később sikerült rendeznie a kapcsolatát az édesanyjával.

A Ki mit tud-győzelem segített

Elmondása szerint akkor rendeződött a kapcsolatuk, amikor 1972-ben a Generál együttessel megnyerték a Ki mit tud?-ot. Az Erkel színházban a válásuk ellenére az édesapja mellett ott ült édesanyja is, akivel azután ki is békültek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Révész Sándor. Fotó: Facebook