Karácsony Gergelyről, Budapest főpolgármesteréről a Fidesz hivatalos fővárosi oldalán egy olyan fotó jelent meg, amelyen a Lánchíd romjainál álló Szálasi Ferenc nyilasvezér feje helyére retusálták a főpolgármester fejét, majd a kerékpársávokkal viccelődtek. Eddig a hasonló esetekbe vagy belebuktak politikusok, vagy elnézést kértek. A Fidesznél elismerték a tévedést, de nem kérnek elnézést, szerintük Karácsony Gergely műbalhét csinál.

A budapesti Fidesz Facebook oldalán még viccelődtek is a náci politikus fotója kapcsán Karácsony Gergellyel. A képet levették a Fidesz oldaláról, vélhetően valakinek eszébe jutott, hogy ez gáz, nagy gáz.

Karácsony Gergely a közösségi oldalán határolódott el az ügytől ezt írta: „Ma az történt, hogy nem is lakájmédia, hanem a budapesti Fidesz maga azt tartotta helyesnek, hogy Szálasi Ferenc nyilasvezér feje helyére retusálja az én arcomat, háttérben a felrobbantott Lánchíd, előtte a Duna, ami Szálasi és nyilas pribékjei miatt zsidó magyarok ezreinek lett sírhelye. Ezt nem tudom, nem is akarom a szokásos vállrándítással letudni.

A budapesti Fidesz szerint lehet a háborús pusztítással, a nyilasterrorral viccelődni. Szerintem nem lehet. A budapesti Fidesz szerint belefér, ha emberek ezreinek meggyilkolását, emberek millióinak szenvedését szimbolizáló fotót használják a politikai ellenfeleket lejáratni akaró kommunikációban. Szerintem ez megengedhetetlen. Nem magam miatt, hanem ennek az országnak, ennek a városnak a múltja, jelene és a jövője miatt is.

Ez nem politika, ez nem vita, ez aljas és ostoba, az a bizonyos szottyos gyűlölet, aminek nincs helye Budapesten, nincs helye az országban, nincs helye semmiféle politikai vitában. Én így gondolom. És legyen világos: ez a tiltakozás akkor is megszületett volna, felháborodásom akkor is jogos lenne, ha bárki mást, bármely politikai, közéleti szereplőt ért volna ilyen aljas inszinuáció.” – írja a főpolgármester.

Nem volt kétségem soha, hogy a Fidesz politikai ellenfeleként aljas és hazug támadások sora vár rám…

Gepostet von Karácsony Gergely am Mittwoch, 17. Juni 2020

Bocsánatot kért Pokorni Zoltán, pedig nem neki kellett volna

Ahogy itt a BudaPestkörnyéke. hu hírportálon is megírtuk a 12. kerület fideszes polgármestere, Pokorni Zoltán a nyilas nagyapja rémtettei miatt kért bocsánatot. Idén januárban Pokorni Zoltán sírástól elcsukló hangon mondta el, hogy talán nem véletlenül lett a 12. kerület polgármestere: „Ez alkalmat adott, hogy ha nem is jóvátegyem, mert jóvátenni nem lehet, de legalább rendbe tegyek néhány dolgot, nemcsak, mint egy nyilas gyilkos unokája, hanem mint egy kerület vezetője, akinek feladata, hogy ezekben a szimbolikus dolgokban is rendet tegyen” – mondta a polgármester.

Bocsánatot kért Kósa Lajos

Legutóbb a Fidesz alelnöke, Kósa Lajosnak kellett elnézést kérnie azért, mert 2019 decemberében a Fidelitas egyik rendezvényén nem megfelelően fogalmazott. Ezt írta akkor magyarázatként: „A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, őket legitimálja. Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek” -írta Kósa Lajos.

Zuschlag belebukott

2004. október 12-én a Terror Háza Múzeum előtt tartott szocialista sajtótájékoztató megkezdése előtt Zuschlag János, az akkori kormánypárt, az MSZP politikusa a holokauszt áldozatain viccelődött, a felvételt a HírTv hozta nyilvánosságra, pár nappal később Zuschlag kénytelen volt benyújtani a lemondását országgyűlési képviselőségéről.

Reagált a Fidesz a főpolgármester bejegyzésére

A Fidesz Budapesti szervezetének reakcióját Karácsony Gergely közleményére. A kormánypárt posztját változtatás nélkül közöljük:

“Visszautasítjuk Karácsony Gergely rágalmait, és kikérjük magunknak minden aljas csúsztatását! Egy interneten terjedő mémet vettünk át, amelyen az látható, hogy a Lánchíd romjainál Karácsony Gergely még mindig azon elmélkedik, hol lehetne biciklisávot kialakítani. Szerkesztőnk nem vette észre a Szálasi Ferencet ábrázoló fényképpel való egyezést, de egy normális ember nem is Szálasi képpel ébred reggelente! A tartalmat azonnal töröltük amint jelezték felénk a tévedést.

Karácsony Gergely az újabb műbalhéval csak el akarja terelni a figyelmet arról, hogy 8 hónapja nem történt előrelépés a Lánchíd felújításával kapcsolatban. Kizárólag pártpolitikai csatározással foglalkozik, a felelősséget pedig folyamatosan másra hárítja! Ha pedig nincsenek érvei a tehetetlenségére, akkor lenyilasozza az ellenfeleit. Régi, bevált bolsevista módszer. Legalább az kiderül, hogy a soktízmillió forint közpénzen alkalmazott városházi propagandisták végzik a dolgukat” – írja a Fidesz a friss közleményében.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely, főpolgármester – Forrás: MTI