A mi oldalunkon is van valaki, akit én elvileg felépíthetőnek tartok következő főpolgármesterjelöltként, az illető egy hölgy, de nem fogom megnevezni – erről beszélt Tarlós István az Azonnalinak adott nagyinterjújában. A volt főpolgármester beszélt a Fürjes Balázzsal való viszonyáról is.

Tarlós István elmondta, hogy lehetséges, hogy van valamennyi kapcsolat a lehetséges utód személye és aközött, hogy mégis el kellett vállalnia a főpolgármester-jelöltséget. De nem az én kompetenciám kitalálni, hogy ki legyen az utódom – tette hozzá.

A korábbi főpolgármester beszélt Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárról is.

„Fürjes Balázs nem mondom, hogy a barátom, de nagyon jó munkatársam volt. Konkrét személyt nem akarok megnevezni, de van a kerületi polgármesterek között az én politikai közösségemből is olyan személy, aki bizonyos szempontból alkalmas lenne főpolgármesternek, én mégse támogatnám soha. Főleg emberi okokból. Van a pesti oldalon polgármester, aki szintén mérnök, és esetleg alkalmasnak tartanám arra, hogy ezt a feladatot ellássa.” – mondta.

Hozzátette: A mi oldalunkon is van valaki, akit én elvileg felépíthetőnek tartok. Az illető egy hölgy, de nem fogom megnevezni.

Tarlós István az ellenzéki jelölteket is értékelte.

„Ellenzéki oldalon a 13. kerületi polgármestert, Tóth Józsefet messzemenőkig rátermettebbnek látom Karácsony Gergelynél. Nem mondom, hogy Tóthtal barátok lennénk, de nagyon jó munkakapcsolatban voltunk. Ő egészen kiváló ember, együttműködő, lát a pályán és nagyon önálló” -véli Tarlós István.

A néha veszekedésbe torkolló interjúban a volt főpolgármester beszélt a Lánchíd felújításáról, ezzel kapcsolatban elmondta, hogy „az a pénz, amiből a híd felújítható, az ott van”. A volt főpolgármester a MÁV igazgatóságában is fontos szerepet tölt be, ezért megkérdezték tőle, hogy mikor utazott utoljára vonattal. Tarlós István erre úgy felelt, hogy nagyon régen, de különben is, nem érti, ez most miért tartozik ide.

Kiemelt kép: Tarlós István