Hétfőtől a kormány eltörölte a maszkviselési kötelezettséget. A főpolgármester azt kéri, aki teheti még egy darabig hordjon inkább maszkot a BKK járatain. A hétvégén csaknem 6 ezer új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon és 150-en haltak meg a vírus miatt. A Covid korántsem tűnt el az életünkből, nem árt résen lenni.

Nem kell maszk

A kormány bejelentése szerint a járvány ötödik hullámának visszahúzódásával kivezetik a még hatályban lévő járványügyi korlátozásokat, vagyis hétfőtől nem kell maszkot viselni a zárt terekben, például az üzletekben vagy a plázákban, sőt a rendezvényekre vonatkozó korlátozások is megszűnnek. Az erről szóló kormányrendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

Visszahúzódó hullám

A kormányzati közleményben úgy fogalmaztak: a sikeres védekezésnek és a lakosság átoltottságnak köszönhetően a járvány ötödik hulláma visszahúzódóban van, ezért a még meglévő korlátozások is megszűnnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Védettségi igazolás sem kell

Mától nem csak maszkra sincs szükség, de megszűnik minden olyan korlátozás is, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét.

Bármekkora koncert is tartható

Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényekre, zenés- táncos rendezvényre, 500 főnél nagyobb létszámos szabadtéri rendezvényekre sem.

Karácsony Gergely szerint maradjon még a maszk

Karácsony Gergely a közösségi-oldalán azt kéri, hogy a kormányrendelet értelmében március 7-től ugyan nem kötelező a maszkviselés, aki azonban teheti, továbbra is hordja, védje az egészségét a maszkkal.

5852 új fertőzött a hétvégén

A koronavírus tájékoztatási központ friss adatai szerint az elmúlt három napban 5852 új fertőzöttet igazoltak az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1 805 898 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 150 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 44 436 emelkedett.

3,8 millióan kaptak három oltást

A beoltottak száma 6 397 455 fő, közülük 6 175 674 fő a második, 3 821 429 fő a harmadik, 225 507 fő már a negyedik oltását is felvette.

Majdnem 3 ezren vannak kórházban

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 1 632 325 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 129 137 főre csökkent. 2745 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 117-en vannak lélegeztetőgépen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Orbán Viktor – BPK-montázs