Érd közélete általában Csőzik László jelenlegi és T. Mészáros András korábbi polgármester vitáitól hangos. A két helyi erős ember gyakran ekézi egymást, nemrég Csőzik László annyira kiakadt, hogy még elnézést is kért a stílusa miatt. Legutóbb mosolyogva egy képen pózoltak az ellenfelek. Közben Csőzik László a felesége nyerésére készül az országgyűlési választásokon.

Meglepődött az érdi polgármester

Érd ellenzéki polgármestere, Csőzik László meghökkent, amikor egy reggelen kinyitotta az asztalán heverő borítékokat és meglátta, hogy a kormány egyik emberétől kapott köszönőlevelet. Mint fogalmazott: „Meglepő helyről kaptam pár napja levelet: a fideszes honvédelmi államtitkár, Németh Szilárd – civilben a most 100 éves Magyar Birkózó Szövetség elnöke – arról értesített, hogy centenáriumi díszoklevelet adományoz városunknak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindenki összeállt

Az elismerést a közgyűlésen Ancsin László, az MBSZ új főtitkára adta át. És ilyet is ritkán látni: az átadáson összeállt Érd két korábbi vezetője, Harmat Béla és T. Mészáros András, illetve jelenlegi polgármester, Csőzik László az érdi birkózás legendájával, Tar Mihállyal.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Gratulált a feleségének

Csőzik László napjai felpörögtek, folyamatosan az előválasztásról posztol. Nemrég a saját közösségi oldalán gratulált a feleségének, Bősz Anettnek, aki megnyerte a térségben az ellenzéki előválasztást.

Pénzcsap

„Az eredménye önmagáért beszél – fogalmazott Csőzik – közel 61 százalékkal, 5586 voksot szerezve végzett az első helyen” – írta saját feleségéről. A tét nagy hiszen, ha Csőzik László felesége lesz az országgyűlési képviselő megnyílhat a város számára a pénzcsap.

Felértékelődött Érd

„Városunk felértékelődött, az utóbbi hetekben mindkét miniszterelnök-jelölt többször is ellátogatott Érdre, s megígérte: ha kormányra kerülnek, támogatni fogják a helyi fejlesztéseket, nem elvenni fognak tőlünk, mint a jelenlegi, hanem segíteni.” – írja Facebook oldalán Érd polgármestere, aki nem állt ki egyik versenyben maradt jelölt mellett sem.

Diplomatikus polgármester

Diplomatikusan így fogalmazott: „A versenyben maradt Dobrev Klárát és Márki-Zay Pétert is felkészült jelöltnek, küzdeni akaró és tudó embernek ismertem meg. S nyitottnak az olyan városok problémáira, mint Érd.” – fogalmazott Csőzik László.

Murvás utcák

Érd polgármestere előtt óriási kihívások állnak. A város pénzügyeit alaposan rendbe kell tenni, hiszen saját bevallása szerint csődközelbe került, közben pedig az érdiek számára nyomasztó jelenséget, a rengeteg murvás út aszfaltozását is meg kell oldania. Az agglomeráció legnépesebb városában ugyanis botrányosan sok utca nincs leaszfaltozva.

Pénzt kell szereznie a városnak

Szeptember elején írtuk meg itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy drámai hangvételű testületi ülést hívott össze Csőzik László, Érd polgármestere. A legfontosabb téma az volt, hogy pénzt kell kérni a kormánytól, hogy a város nem menjen csődbe. Egy régi ügy ugyanis a sokadik bírósági ítélet után végül úgy alakult, hogy a városnak ki kell fizetnie 427 millió forint kártérítést egy cégnek. 

Egymásnak mentek

A vita során erőteljesen egymásnak ment a jelenlegi polgármester, Csőzik László és a korábbi, fideszes polgármester T. Mészáros András. Lényegében egymást hibáztatták a kialakult helyzetért. Sok évtizedes visszamutogatás indult meg, ugyanis a kétezres évek elején Csőzik László, mostani polgármester volt Érd alpolgármestere.

Elszakadt a cérna

Csőzik László polgármesternél elszakadt a cérna és nem tudta tovább türtőztetni magát. Kiakadt és nem profi politikusként viselkedett, többen nyugalomra intették. A vita után Csőzik László a Facebookon kért elnézést, így fogalmazott: „Nem vagyok rá büszke, de tegnap tényleg kiakadtam” – írta Érd polgármestere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kiemelt kép: (Balról jobbra): T. Mészáros András, korábbi polgármester, Tar Mihály, érdi birkózólegende, Csőzik Zoltán, jelenlegi polgármester, Harmat Béla, korábbi érdi polgármester – Forrás: Facebook/Csőzik László