Itt a nyár, indul a szezon! Összehasonlítottunk 3-3 ajánlatot a tenerifei sorozatunk folytatásaként, hogy konkrét számokkal tudjuk szemléltetni, mennyibe kerül idén a nyaralás az árajánlatok alapján Magyarországon és a Kanári-szigeteken. Ahogy előző tenerifei cikkeink esetében, most is a Budakesziről Tenerifére költözött magyarok közreműködésével gyűjtöttük az információkat.

Tenerifére utazás lehetőségei

A Kanári-szigetekre, Tenerifére bárki utazhat Magyarországról, a beutazáshoz mindössze egy 72 órás negatív PCR teszt szükséges, hamarosan azonban az oltás is elegendő lesz. 2021. június 7. után, aki rendelkezik a Moderna, az AstraZeneca, a Pfizer-BioNTech, Janssen vagy a Sinopharm oltások valamelyikével, és ezt igazolni tudja egy angol vagy spanyol nyelvű dokumentummal, annak az utasnak nem kell PCR teszt a spanyolországi belépéshez. Kijárási korlátozás nincs, a vendéglátóhelyek nyitva vannak és a legnépszerűbb aquaparkok és programok is mind elérhetőek a szigeten. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Árak Tenerifén és a Balatonon

Nagy meglepetésünkre szinte alig találtunk szabd hotelt a Balaton partján, míg Tenerifén bőven van miből választani. Az összehasonlításunkban az árakat azonos időpontra, azonos feltételekkel vizsgáltuk, egy 4 csillagos vízparti hotelre félpanziós (reggeli + vacsora) ellátással és ugyanezt egy igényes vízparti apartmanra vetítve önellátással.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Aquapark Tenerifén

Forrás: Facebook/SUNwhere Tenerife

Nagyságrendileg általános

Nyilván el lehet veszni a részletekben és sok más ajánlattal szembeállítani ezeket, de ez az összehasonlítás nagyságrendileg általánosnak mondható. Ez alól kivételt képeznek a Wizzair repülőjegy árai, mert a társaságra jellemző, hogy kedve szerint csökkenti illetve emeli az árakat akár ugyanazon a napon belül. Az összesítés nem tartalmazza az esetleges PCR tesztek költségét, hiszen ez kiváltható az oltás igazolásával. 

500 ezerrel olcsóbb a szállás a Kanári-szigeteken

Időpont: 2021. július 24-31., 7 éjszaka, félpanzióval, 2 felnőtt 2 gyerek részére (7,10 évesek, vízközeli, frekventált helyen található hotelben és apartmanban. Egy siófoki szálloda és egy tenerifei szálloda között csaknem félmillió forintos különbséget találtunk.

Drágább a balatoni szállás

Általánosan elmondható, hogy a jobb apartmanok 390.000.- forintos ártól indulnak felfelé, a Balatonnál, de nekünk sikeült egy szépet találnunk 298.000 forintért. A szállás árakhoz számoljunk egy átlagos üzemanyagköltséget: 15.000 forintot is.

Siófoki nagystrand

Forrás: Facebook

Kanári-szigetek vagy Balaton?

Az euro árakat 350 forintos középárfolyamon számoltuk. Repülőjegyárak (07.24. – 07.31.) 1 főre 108.400 Ft, 20 kg bőrönddel plusz 24.000. Ft, autóbérlés 7 napra 110 euró, azaz 38.500. forint. Tehát a nyaralóhelyek az utazási költséggel együtt a teljes ár a Balatonnál kb. 816.504 Ft, Tenerifén pedig nagyjából 1.038.600. forintra jön ki, vagyis szállodai ellátás esetén a különbség  222.096. forint. Apartman esetében pedig 427.400. forint a Balaton javára.

Drágító tényező a repülőjegy

Az egyértelműen látszik, hogy repülőjegy nélkül mind a hotel, mind az apartman árak olcsóbbak a Kanári-szigeteken. A különbséget a repülőjegyek ára okozza. Ezekhez jön természetesen még a költőpénz. Tenerifén az élelmiszerek, zöldségek és gyümölcsök ára alacsonyabb, mint Magyarországon, ugyanakkor a vendéglátásban szinte ugyanazokkal az árakkal számolhatunk.

A Kanári-szigetek olcsóbb

Balatonon: 1 korsó sör 700 Ft, 1 üdítő 600 Ft, 1 pizza 2000 Ft, 1 tál étel 3000 Ft. Tenerifén: 1 korsó sör 1,5 euró 530 Ft, 1 üdítő 1,5 euró 530 Ft, 1 pizza 7 euró 2450 Ft, 1 tál étel 11 euró 3850 Ft. Az autóbérlés tekintetében fontos megjegyezni, hogy Tenerifén az üzemanyag 300 forint alatt van és a parkolás, valamint az autópálya használata is ingyenes, mindenhol.

Ezeket se hagyd ki!

Nem változnak az árak

Tenerife esetében érdemes még azt megjegyezni, hogy ezek az árak jellemzően nem változnak. Az ideális klímának köszönhetően egész évben nyaralószezon van és a sziget hihetetlen mennyiségű látnivalót biztosít az oda érkező turistáknak. 

Esőmentes óceánpart

Magyarországon belül maradni olcsóbb a nyári hónapokban, hiszen ilyenkor a repülőjegy árak jelentősen megemelik a költségeket, de mindenképp jó arány, hogy 35%-kal több pénzért eljuthatunk az óceánpartra, ahol például biztosan nem esik az eső. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Drága Balaton

A magyar szálláshelyek ilyen árak mellet is piacképesek és már alig van szabad hely. A szűkös, 2-3 hónapos nyári szezon rákényszeríti a vállalkozókat a magasabb díjszabásra és mindenkinek ott van még a legkényesebb rizikófaktor, az időjárás. IDE KAPCSOLÓDIK: 1500 forintos lángosról beszélt a Magyar Turisztikai Ügynökség vezére, óriási tömegre és magas árakra kell mindenhol számítani

A cikkben ezeket a szállásokat hasonlítottuk össze

Hotel Azúr: 801.504 Ft

Luna Apartman: 298.000 Ft

Hotel Bitacora: (1550€) – 542.500 Ft

Coral Compostela Apartman: (698€) – 244.300 Ft

Kiemelt kép: Tábla a Kanári-szigeteken – Forrás: Facebook/SUNwhere Tenerife