Különös dolog történt Nyugati pályaudvarról 16:18-kor indult vonattal Felsőpakony és Ócsa között a nyílt pályán. A vonat fele továbbment, a vége viszont a nyílt pályán szépen lelassult és rajta az utasokkal sokáig ott maradt.

Eleinte minden rendben volt

Az eset még szerdán történt, délután negyed ötkor minden gond nélkül elindult a vonat, rajta sok utassal. Eleinte minden rendben volt, senki semmilyen rendkívüli történésre sem számított.

Levált a vonat vége

A Desiro típusú szerelvény már a Dél-pesti agglomerációban járt, nem messze az M5-ös autópályától. Elhagyta a vonat Felsőpakonyt, a következő állomás Ócsa lett volna, csakhogy a szerelvény második és harmadik egysége levált a motorvonatról – írja a mav142blogspot.com oldal.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nagy csend

Az utasok csak annyit vettek észre, hogy a vonat folyamatosan lassul, majd megáll a sötét nyílt pályán, ezután csend következett.

A vonat eleje megérkezett

A Vonatinfó alkalmazás szerint a vonat megérkezett Ócsa állomásra, azonban a  részletesebb EMIG-en jól látható volt, hogy míg az első Desiro Ócsán állt, a második és a harmadik a nyílt vonalon, Felsőpakony és Ócsa között.

Felsőpakony és Ócsa között az M5-ösnél történt

A MÁV azt állítja lekapcsolták

Aznap 18:09-kor a MÁV-Csoport oldalán megjelent tájékoztatás szerint a vonat utolsó két egységét műszaki hiba miatt kapcsolták le. Arról nem írnak, hogyan és miért kapcsolták le a vonat felét menet közben a nyílt pályán.

Lendületből állt meg

Facebook bejegyzés alatti komment, amely már nem látható, illetve további utasok jelzései szerint az utolsó két egység a két település között állt meg „lendületből”. Ekkor még nem tudták, hogy az első rész nélkülük ment tovább Ócsára.

Egy órát álltak segítség nélkül a szántóföldön

Közel egy órája vesztegelt az utasokkal teli vonatrész az M5-ös autópálya közelében, mikor a tájékoztatás nélkül maradt utasok vésznyitóval ajtót nyitottak.

Volt aki gyalog indult útnak

Többen csak nézelődtek, de voltak akik leszálltak és gyalog indultak útnak. Nem sokkal később az első egység visszament értük, hogy behúzza a teljes szerelvényt Ócsára, amely innen már nem közlekedett tovább.

Nem indult el a következő vonat

Fokozta a helyzetet, hogy a problémás szerelvényt követően 18:18-kor induló vonatról még a Nyugatiban leszállították az utasokat, mondván műszaki hibás a mozdony. Ekkorra már többszáz utas állt a helyzet előtt, hogy nem fognak hazajutni este 8 előtt.

Nagy rohanás

Voltak, akik a Népligetbe rohantak, hogy busszal menjen haza, voltak, akik a ceglédi vonatokkal utaztak valameddig, hogy aztán autóval haza vigyék őket, és voltak, akik megvárták a következő, csak Kőbánya-Kispesttől közlekedő, késve induló vonatot.

Gondban volt a többi utas is

Ezek a vonatok természetesen Budapest felé is kimaradtak. A blog szerzője úgy tudja több utas, akik éjszakára mentek volna dolgozni szabadságot vettek ki, ugyanis a Lajosmizséről 18:41-kor és 19:41-kor induló vonatok sem közlekedtek.

Ez is érdekelni fog!

Kiemelt kép: illusztráció