Két vonat mintegy 80 méterre állt meg egymással szemben egy Gyálról szabálytalanul elinduló szerelvény miatt kedden, a vasúttársaság biztonsági szakértői és a Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálja a körülményeket és az okokat – közölte a Mávinform.

A közleményben azt írták, a szabálytalanul elinduló, a Nyugati pályaudvarra tartó vonat egy váltót megrongált, de még az állomás területén megállt.

Eközben a másik irányból, a Nyugatiból Lajosmizsére közlekedő járatot a mozdonyvezető még az állomás előtt megállította, mert a biztosítóberendezés jelezte, hogy nem szabad az állomásra behaladnia.

A Mávinform közlése szerint az egymástól 80 méterre megálló vonatokon az utasok nem voltak közvetlen veszélyben.

Azóta a helyszíni vizsgálatokat elvégezték és a váltószerkezetet is helyreállították; a menetrend fokozatosan állhat helyre – írták.

Gödön is hasonló történt fél évvel ezelőtt

Nyár közepén írtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon arról, hogy a Prágába tartó Metropolitan IC majdnem frontálisan összeütközött egy szembe jövő másik vonattal, miután az IC engedély nélkül indult el a gödi állomásról. Az egymással szemben álló vonatok miatt leállt akkor a vasúti közlekedés a váci vonalon.

MTI/BudaPestkörnyéke.hu információ. Kiemelt kép: Egymással szemben álló vonatok a gödi állomáson 2018. júliusában – Bárány Anna/Facebook