Balogh Lajos „Paci” önkormányzati képviselő, roma aktivista három hete került kórházba koronavírus-fertőzéssel. Hétvégén kicsit javult az állapota, a vírus a tüdeje után a szívét is megtámadta, hétfőn hirtelen lett rosszabbul, majd kora délután elhunyt. Baloghot a 8. kerületi önkormányzat saját halottjának tekinti.

Koronavírusban meghalt Józsefváros képviselője

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla, hogy meghalt Józsefváros 28 éves képviselője. Balogh István Lajost koronavírussal kezelték.

Javult az állapota

Vasárnap még vidáman újságolták az orvosok a 28 évesen elhunyt Balogh Lajos “Paci” édesapjának, hogy javult fia állapota – mondta a hvg.hu-nak Balogh Lajos közeli barátja, a Dikh TV-alapító Balogh Elek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

EZ IS ÉRDEKELHET! „Néhány hét múlva drámaibb lesz a helyzet Magyarországon” – mondta Novák Katalin miniszter a koronavírusról

Egyszer levették a lélegeztetőgépről

A 8. kerület önkormányzati képviselőjét, ismert roma aktivistát három héttel ezelőtt vitték be koronavírus-fertőzés miatt kórházba, ahol hamarosan lélegeztetőgépre került. Egyszer még levették róla, majd ismét rosszabbul lett.

Újra kellett éleszteni

„Múlt héten tudtam vele beszélni, de pénteken súlyosbodott az állapota, visszakerült a gépre, és mesterségesen altatták. A koronavírus miatt csak a tüdeje 25 százaléka működött, a vérében kevés volt az oxigén. Bár a tüdeje már gyógyulgatott, ma reggel hirtelen tovább súlyosbodott a helyzet, miután a szívére is ráment a vírus, újra kellett éleszteni, majd kora délután elhunyt.” – mondta Balogh Elek.

Jól kezelt cukorbetegsége volt

Balogh Elek elmondása szerint az aktivistának semmi komoly alapbetegsége nem volt egy jól kezelt cukorbetegséget leszámítva.

Senkit nem engedtek be hozzá

“Az a rossz az egészben, hogy még az apja se tudott tőle elbúcsúzni. Három hete volt bent, senkit nem engedtek hozzá.”

EZ IS ÉRDEKELHET! Drasztikus! Közel 4500 embert ápolnak kórházban, Szlávik János szerint a lélegeztetőgépen lévők fele éli túl a fertőzést

2 hete még posztolt

Balogh Lajos október 20-án még Facebookra posztolt légzéssegítővel az arcán: “Köszönöm hogy ennyien hívtatok ma egész nap, de telefonálni nem nagyon bírok. Írjatok inkább. Jók a programok… csak… Igen létezik a COVID”.

Megható szavakkal búcsúzik Pikó András

„Ezzel a közös képünkkel búcsúzom Tőled, drága Paci. Ezt szeretted Te is, én is a legjobban – Te már akkor is roma politikus voltál, aktivista, csupa szív harcos, én még csak készültem. Egy éjjel, munka után fogtad a gitárod és csak játszottál, amíg mindketten mosolyogni nem kezdtünk – akkor voltál elemedben, ha Te adhattál.  Büszke vagyok erre a Veled végig küzdött egy évre, és kimondhatatlanul fáj, hogy nem lehet már több. Nyugodj békében, barátom!” – írja Facebook oldalán Józsefváros polgármestere, aki maga is koronavírus miatt kórházban fekszik.

Kiemelt kép: Balogh István Lajos – Forrás: Facebook