Még durvább lesz a közlekedés a fővárosban az újabb lezárások miatt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bejelentette, hogy a különböző felújítások miatt vasárnaptól sávszűkítések és lezárások következnek.

Mindenhol dugó lesz

Eddig sem volt valami békés a közlekedés Budapesten, azonban vasárnaptól még nagyobb lesz a káosz. A BKK már korábban jelezte, hogy a Lánchíd felújítása miatt lezárják a dunai átkelőt, amin jövő szerdától senki sem kelhet át. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lezárják a Lánchidat

Június 16-tól lezárják a Lánchidat, de a pesti alsó rakpart egy részén már most nem lehet közlekedni. Kezdődik a Blaha Lujza tér felújítása is, ezért sávszűkítésekre lehet számítani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lezárják a Nyugatit

A biciklisávok ugyan megmaradnak, de a Nyugati pályaudvart is lezárják, illetve útszűkületre kell számítani a Clark Ádám téren, az Alagút utcában, a Lánchíd utcában és a Fő utcában is a csomópontnál.

Itt is lesznek lezárások

„Az Eötvös téren az Apáczai Csere János utcánál új buszmegállót alakítottak ki, ezért útszűkületen kell áthajtani. Az Apáczai Csere János utcában az Eötvös térnél sávelhúzásra kell készülni” – írja a BKK a közleményében.

Új útvonalakat kapnak a gyalogosok

A Lánchíd felújítása miatt új, alternatív útvonalakat kínálnak a gyalogosok és biciklisek számára. A budai rakparton június 16-tól a Batthyány tér (Vám utca) és a Döbrentei tér között lehet a híd közelében közlekedni.

Forgalomcsökkenés lesz a pesti oldalon is

A felújítások miatt a Duna másik oldalán, a pesti részen is jelentős forgalomcsökkenésre kell számítani. A felújítások ideje alatt a kerékpárosok együtt közlekedhetnek az autósokkal a Széchenyi téren.

Az alagutat sem lehet használni

A budai oldalon, a Lánchíd alatti kis alagutat június 16-tól szintén nem használhatják a gyalogosok. A járókelőknek ideiglenes útvonalat alakítanak ki a körforgalom és a munkaterület között. A Lánchíd pesti hídfőjénél is lezárják a gyalogos alagutat, ám itt már nem jelöltek ki másmilyen útvonalat.

Díjmentesen lehet használni ezeket a buszokat

A BKK arról is írt a közleményében, hogy a 16-os, 105-ös, 916-os és 990-es buszokat a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között díjmentesen lehet használni mindkét irányban. A jelentős kedvezmény a híd teljes lezárásáig tart.

Nem szabad kocsival menni a foci Eb-re

A labdarugó Európa-bajnokság budapesti csoportmeccsei alatt a Puskás Aréna irányában sem érdemes közlekedni autóval, hiszen a tömegrendezvény miatt biztosan dugós lesz a forgalom. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dugó Budapesten – Fotó: MTI