Védettségi igazolvány nélkül is ki lehet ülni a vendéglátó teraszokra meccset nézni a szabad kivetítőn. A kormányrendelet pénteken már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

Lehet menni meccset nézni

A vendéglátóhelyek teraszain felállított kivetítőkön a meccsnézés nem minősül tömegrendezvénynek, így azokra azok a szabályok érvényesek, amelyeket a teraszok egyébként is követnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem kell a kártya a kivetítőkhöz

A kormányrendelet értelmében védettségi igazolvánnyal is látogathatóak lesznek azok a teraszok, ahol kivetítőn lehet élvezni a foci EB-t.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Elfogadták a rendeletet

A kivetítőkkel kapcsolatos enyhítés pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

Ma kezdődik az Európa-bajnokság

Nem véletlen, hogy ma fogadták a kivetítőkről szóló kormányrendeletet, ugyanis ma kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, amelyet egyébként tavaly rendeztek volna meg, de az esemény elmaradt a koronavírus-járvány miatt. A hatóságok közölték, hogy felkészültek a rendezvényre, és ügyelni fognak rá, hogy a fociultrák betartsák a járványügyi szabályokat.

Rómában tarják a nyitómeccset

A Labdarúgó Európa-bajnokság nyitómérkőzését Rómában rendezik meg, ahol az olasz válogatott a törökökkel méri össze a tudását. A járvány miatt csak a helyek negyedére válthattak jegyet a szurkolók – írja az ATV.

Emmanuel Macron meglátogatta a francia csapatot

Emmanuel Macron elnök a francia csapat indulása előtt meglátogatta a labdarúgókat, valamint arra biztatta a válogatott sztárjátékosát, Kylian Mbappét, hogy maradjon a ligában, a Paris Saint Germain csapatánál. Ebben a csoportban szerepel a portugál válogatott is, amely a magyar csapattal fog játszani a Puskás Arénában.

Cristiano Ronaldo már várja a meccset

„Jól együttműködünk a csapattal és a stábbal. Remélem, hogy minden jól megy. Még pár részletet kell kidolgozunk, de aztán azt reméljük, hogy jól indítunk, és nyerni fogunk Magyarország ellen” – mondta Cristiano Ronaldo, portugál csapatkapitány.

Ez lesz szombaton

A holnapi napon a belgák fognak megmérkőzni az oroszokkal Szentpéterváron. A belga csapatnak Fülöp király kívánt sok sikert és eredményes játékot.

Vasárnap jönnek a hollandok

Vasárnap az ukránok játszanak a hollandokkal Amszterdamban. Oroszország egyébként korábban hevesen tiltakozott az ukrán válogatott meze miatt, és ezért az UEFA úgy döntött, hogy a csapat mezén csak a Krím-félszigeten maradhat rajta a „dicsőség a hősöknek” mottó, minden más mérkőzésen azonban ezt le kell szedniük, a mottó erős katonai áthallása miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Közös meccsnézés – Forrás: Fradi.hu