Az agglomerációs ingatlanok piaca jelentősen felpörgött, ezzel együtt megérkeztek a vagyonos vevők is. Az igazán gazdagok nem érik be egy szép házzal, nekik különlegességek kellenek. Kastélyok, vadászházak műemlékek vannak a leggazdagabbak céltábláján. Lássuk az agglomeráció 5 legdrágább ingatlanát!

Felélénkülhet az agglomeráció luxusingatlan-piaca

A koronavírus következtében felélénkülhet a budapesti agglomeráció luxusingatlan-piaca. Bár az olcsóbb lakhatás kedvéért egyre többen költöztek ki a fővárosból az agglomerációba, de a luxusingatlanokra mindezidáig korlátozott volt a kereslet – mondta a BudaPestkörnyéke.hu megkeresésére Balogh László, az Ingatlan.com vezető ingatlanpiaci szakértője. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A legdrágább házak is gazdára találnak

Balogh László hozzátette: Mivel a vevők a zöldebb környezetet és nagyobb teret 2020 eleje óta egyre jobban értékelik, ezért most azok a legdrágább ingatlanok is gazdára találhatnak, amik akár évek óta beragadva várták a piacon a vevőjüket. A drága és luxus kategória azonban meglehetősen relatív lett az utóbbi 5 évben.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

300 millió forintnál indul a luxuskategória

Az ingatlanpiaci szakember azt is elmondta, hogy ezelőtt 10 évvel egy 100 millió forintos ház már egyértelműen luxus kategóriának számított, manapság viszont ennyi pénzért egy átlagos 3-4 szobás jó állapotú családi házat lehet kapni még a legfelkapottabb agglomerácós településeken is. Így aki igazi luxusra vágyik, annak Budapest környékén is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mert ez a kategória már legalább 200-300 millió forintos árnál kezdődik a lakáspiacon.

Ezt is olvasd el!

Kastélyok és vadászházak a topban

Az Ingatlan.com adatbázisában megkerestük az 5 legdrágább Budapest környéki luxusingatlant. Ezek között kastélyok, vadászházak, műemlék épületek vannak, többségük most is lakott, új gazdát keresnek. Íme Budapest környékének 5 legdrágább ingatlana:

1. Acsai kastély

Igazi luxusállapotú ingatlan 15 szobával, óriási medencével, istállóval és rengeteg extrával eladó, még egy napelem farm is benne van az árban. Összesen 3133 négyzetméteres és 9 millió eurót, jelenlegi árfolyamon 3,2 milliárd forintot kérnek érte. Az acsai kastélyt 1907-1910 között építtette a magyarországi evangélikus egyház akkori egyetemes felügyelője, báró Prónay Dezső lánya és a férje.

Nagy park veszi körül az Acsai kastélyt

Minőségi felújítás

A kastély az ötvenes évek államosítását követően 1986-ban az egyik legelső hazai kastélyszállóként nyílt meg. A rendszerváltást követően magántulajdonba került, új tulajdonosa a legmagasabb igényeket kielégítő módon alakíttatta át és újíttatta fel, az eredeti elrendezést megőrizve, belső szerkezetileg azonban teljesen átalakítva.

2. Vácdukai kastély

A grófi, uradalmi világot kedvelő pénzes vevőknek igazi kincs lehet ez a csodálatosan felújított épület. 65 ezer négyzetméteres telken található, 15 szobás 1100 négyzetméteres ingatlan 1,75 milliárd forintért keresi a gazdáját.

A kastélyhoz rózsakert is tartozik

3. Csömöri vadászkastély

A szemed se rebbenjen: repülőteret is adnak a csömöri kastély mellé. A négyszintes épület 1997-98-ban építette Bócsi András földművelésből meggazdagodott vállalkozó. A kastélyhoz tartozik egy fél kilométeres kifutópálya és egy hangár is. 899 milliós árával bronzérmes a legdrágább agglomerációs ingatlanok listáján. Az épület 2800 négyzetméteres és 28 szoba található benne, a telek pedig 32 hektáros.

Alig 20 éves a Csömöri vadászkastély

4. Szentendrei ház a Fő téren

Szentendrén háromnak látszó, de valójában egy épületet vehetünk 760 millió forintért a Fő téren. A kuriózumnak számító ingatlan műemlékvédelem alatt áll. A belvárosi épület 12 szobás és 886 négyzetméteres. Az egyik homlokzata rokokó, a másik kettő pedig neobarokk stílusú. Aki járt már Szentendrét, biztosan megismeri ezt a házat.

Sokan étteremként ismerik ezt az épületet

5. Verőcei kastély

Panoráma a Dunakanyarra, medence és wellness. Ezt kapja a kedves vevő 750 millió forintért, ha megveszi az 1900-as években épült, négyszintes 15 szobás kastélyt Verőcén. Az épület az 1900-as évek elején épült, leghíresebb tulajdonosa Huszár Károly burlesque színész volt, akinek beceneve után a kastély Pufi kastély néven ismert. A 2000-es évek elején teljes körű felújításon esett át, megtartva a eredeti stílusjegyeit, de a felszín alatt a lehető legmodernebb technikát építették be. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két telken áll a verőcei Pufi kastély

Ez is érdekelni fog, kattints a címekre!

Képek forrása: Ingatlan.com