A péceli Páskomliget lakóparkban több újépítésű családi házba karácsonyra szerettek volna beköltözni. Sokan fizetik a bankhiteleket, elvileg minden rendben van, de mégsem. Kiderült, a polgármester nem ad engedélyt a vízórák bekötésére, ami a lakhatási engedély kiadásának a feltétele. A polgármester attól fél, hogy a fejlesztő cég lelép anélkül, hogy leaszfaltozná a lakópark utcáit és a költségek az önkormányzatra szakadnak.

Több házat átadtak

Az M0-ás autóúttól alig több, mint 800 méterre épülő péceli lakóparkban már több házat átadtak. Kilencven telek még vevőre vár, 29 család pedig megbánta, hogy Pécelen építkezett.

Pécel szélén van a Páskomliget lakópark

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ad engedélyt a polgármester

Sokan reménykedtek, hogy idén karácsonykor birtokba vehetik a bankhitelből vásárolt új otthonaikat. Azonban a lakók és a kivitelezők szerint Horváth Tibor polgármester nem ad engedélyt a vízóra bekötésére, ami a lakhatási engedély kiadásának feltétele – írja a Blikk.

Fizetik a hitelt és a fűtést

„Majdnem 30 millió forint hitelt vettünk fel a házra, aminek már fizetjük a törlesztőrészletét és a fűtését. Mégsem lakhatunk benne, mert Horváth Tibor polgármester nem járul hozzá – bosszankodott a lapnak egy Budapestről kiköltöző házaspár. 

A költözésről álmodoztak

Ugyanezért kesereg egy 31 éves férfi és a felesége. A házaspár arról álmodozott, karácsonyra a szűk albérletből a tágas otthonukba költözhet.

Még babaváró hitelt is felvettek

Van egy kétéves kisfiunk, a második gyerekünk pedig februárban érkezik. A babaváró hitel és a csok mellé 30 milliós kölcsönt vettünk fel – sóhajtotta a férfi.

Nagyot ugorhatnak a költségek

Hiába építettem kulcsrakészre két lakást, január 1-től csak olyan házak kaphatnak használatbavételi engedélyt, amelyek fűtését megújuló energia segíti. Ez lakásonként legalább 2 és fél millió forintos pluszköltségbe kerül – fakadt ki Kamenszki Beatrix kivitelező.

A polgármester a település érdekeit védi

A lap megkérdezte a polgármestert, miért akadályozza a lakók beköltözését. Kiderült attól fél, hogy ha eladnák az ingatlanokat, a közművesítést végző Páskomvölgy Kft. nem fejezné be az utak aszfaltozását és a közvilágítás kiépítését.

Több cég már átverte az önkormányzatot

Horváth Tibor elmondta, Pécelen eddig négy lakópark épült, mindegyik közműépítő cég lelépett anélkül, hogy teljesítette volna a szerződésben foglaltakat. Emiatt a közművek kiépítésének költsége az önkormányzat nyakába szakadt. Ezt a helyzetet szeretné a település vezetője megelőzni. Vagyis amíg nincsenek utak, és kiépített világítás a polgármester nem adja ki a vízórák engedélyét, addig pedig a lakók nem költözhetnek.

Ezek is érdekelhetnek:

Kiemelt kép: illusztráció,, nem az érintett lakóparkben készült felvétel