Késsel vágta meg egy SZFE-maszkot viselő nő arcát a csepeli 151-es buszon utazó Ó. Bence csütörtökön. A férfi a támadást követően elfutott, de a rendőrök néhány órán belül elfogták, az ügyben pedig még a főpolgármester is megszólalt, és most újabb részletek derültek ki a döbbenetes támadással kapcsolatban.

Késelés történt a 151-es buszon

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, csütörtök reggel az arcán megvágtak egy nőt a csepeli Szent Imre téren, a 151-es buszon, mivel az utas SZFE-maszkot viselt. Ó. Bence a tegnapi támadás után elfutott, és mint kiderült, ő futott el akkor is, amikor 2018. április 8-án egy újságíróval került komolyabb összetűzésbe – írja a Telex. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtámadta az újságírót

A 37 éves férfit akkor került konfliktusba az egyik vezető hírportál volt munkatársával, amikor az újságíró a Corvin-negyednél tudósított az országgyűlési választásról. Észrevette, hogy a férfi sorra tépkedi le a választási plakátokat a megállóban, ezért a telefonjával gyorsan készített is néhány fotót.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Megharapta

“Percről percre tudósítottunk, gondoltam elküldöm a képeket azzal, hogy megy a műsor a Corvinnál. Akkor jött oda hozzám és megpróbálta kicsavarni a kezemből a telefont, aztán bekapta a bal hüvelykujjamat és hosszan ráharapott. Csak azután engedett el, hogy mondtam, kitörlöm a képeket” – mesélte az újságíró, aki csak azért nem vállalta a nevét, mert már más szakmában dolgozik.

Elfutott

Hasonlóan a csepeli buszon történtekhez, Ó. Bence akkor is elfutott, amikor az újságírót nézte ki magának. A férfi felszállt a 4-es 6-os villamosra, Ó. Bence viszont követte őt, majd szidni és fenyegetni kezdte az írót. Azt mondta, „hazáig követi és megöli”, ekkor az újságíró vészjelzővel megállította a villamost, viszont mire kiértek a hatóságok, a férfi elmenekült a helyszínről. „A rendőrök kérdezték, hogy akarok-e magánindítványt tenni, de azt is elmondták, hogy plakátrongálás miatt mindenképpen keresni fogják, így nem életem ezzel a lehetőséggel” – mondta a férfi.

Politikusra is támadt

„Ő egy nyomorult sorsú gyerek, de egyáltalán nem hülye” – mondta a híroldalnak Torzsa Sándor, a Societas, az MSZP ifjúsági szervezetének elnöke. A politikus akkor találkozott először Ó. Bencével, amikor 2019. április 18-án a férfi konfliktusba került aláírásgyűjtő aktivistákkal a Móricz Zsigmond körtéren.

Lelocsolta az aktivistákat

A helyzet akkor durvult el, amikor Ó. Bence az egyik szocialista aktivistát elkezdte lelocsolni egy palackban lévő piros löttyel, majd hozzávágta a palackot, és közben hangosan szidalmazta az MSZP-t. Ekkor lépett oda Torzsa a fenyegetőző férfihoz, aki viszont nekitámadt. A dulakodás nagyjából két percig tarthatott, de ez alatt a férfi levitte a földre, beleharapott a kezébe, majd kabátját a fejére tekerte és azzal kezdte fojtogatni a politikust.

Elfutott, de elfogták

A durva dulakodásnak végül a közelben lévő járókelők és aktivisták vetettek véget, Torzsa pedig rövidesen ki is hívta a rendőröket. Ó. Bence azonban ekkor is elfutott, de a helyszínre érkező rendőrök elfogták a férfit, őrizetbe vették és kezdeményezték is a letartóztatását.

Megerősítették, ő követte el mindhárom bűncselekményt

A Fővárosi Főügyészség közleményben adta ki, hogy a mai napon indítványozták Ó. Bence letartóztatását. Ezentúl azt is megerősítették, hogy a csütörtökihez hasonló bűncselekményt – „egy aláírásgyűjtés helyszínén elkövetett bűncselekményt” – már korábban is elkövetett. Ez ügyben 2018 nyarán vádat is emelt a férfi ellen az ügyészség, és letöltendő börtönt indítványoztak.

Nem került rácsok mögé

„Az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság 2020 novemberében hozott ítéletet, és az ügyészi indítvánnyal szemben pénzbüntetésre és közérdekű munka büntetésre ítélte” – közölte a főügyészség, de hozzátették, hogy az ügyész fellebbezett az ítélet ellen, a másodfokú eljárás pedig még folyamatban van.

Lopás és garázdaság miatt már elítélték

Másik három bűncselekménye kapcsán viszont már megkapta a jogerős ítéletét Ó. Bence. 2017 májusában és októberében lopás miatt kapott felfüggesztettet, 2017 júniusában pedig fegyveres garázdaság miatt ítélte őt közmunkára és bírság megfizetésére a bíróság. A vádhatóság az új ügye miatt is kezdeményezi a férfi letartóztatását, amiről szombaton dönthet a bíróság.

Így fogták el a rendőrök Ó. Bencét

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból