Elfogták azt a férfit, aki csütörtökön megkéselt egy utast Csepelen, mert a nő SZFE-s maszkot viselt. Az ügyben a főpolgármester és Csepel polgármestere is megszólalt.

Késelés történt a buszon

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt csütörtök reggel az arcán megvágtak egy nőt a csepeli Szent Imre téren, a 151-es buszon, minden valószínűség azért, mert egy FreeSZFE maszkot viselt a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóival és oktatóival vállalt szolidaritás jeleként.

Kórházba vitték a nőt

A mentők kórházba vitték a nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Elfogták a férfit

„A rendőrök hajtóvadászatot indítottak a 151-es buszon történt támadás elkövetője után, és a férfit nyolc órán belül kézre is kerítették” – írja a police.hu. 

Nyomozócsoportot hoztak létre

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény felderítésére nyomozócsoportot hozott létre, és az elkövető felkutatására hajtóvadászatot indított.

Elfogatóparancsot adtak ki ellene

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit pár órán belül azonosították, Ó. Bence ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Eljárás indult

 A 37 éves férfit gyorsan elkapták, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. A BRFK Nyomozó Főosztály közösség tagja elleni erőszak bűntett és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt folytat eljárást. 

Aljas és gyáva tett

Karácsony Gergely az eset után Facebook oldalán azt írta, a Budapesti Közlekedési Központ minden rendelkezésére álló információt átad a rendőrségnek a tettes kézre kerítése érdekében. A főpolgármester aljasnak és gyávának nevezte a tettet.

„Legyen vége már!”

“Semmiféle nézetkülönbség nem lehet indok az erőszakra. Legyen ennek vége már! Ne azt keressük állandóan, ki kezdte, kinek a hibája, hanem, hogy miként lehet kirángatni ezt az országot ebből a szörnyűséges gyűlöletspirálból” – írta a főpolgármester.

Csepel polgármestere is megszólalt

Csepel polgármestere is megszólalt az eset után: „Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a legélesebben elítélek minden erőszakos cselekményt közösségünk bármelyik tagja ellen mind nemre, fajra vallásra való tekintet nélkül, mind pedig politikai hovatartozástól függetlenül. Demokráciánk lényegét éppen az adja, hogy mindenkinek joga van a véleményét kifejezni.Mielőbb felépülést kívánok a sérültnek!” – írta Facebook oldalán Borbély Lénárd.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A férfi elfogása után a rendőrség ezt a videót tette közé

Kiemelt kép: a csepeli késlő elfogásáról készült felvétel – Forrás: police.hu