Többször is fejbe csapta a négylábút a gazdája. Amikor a rendőrök kérdőre vonták, döbbenetes választ adott tettére.

Múlt pénteken történt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán arról számolt be ma reggel, hogy két szabadnapos rendőrnek kellett megmentenie egy németjuhászt az őt bántalmazó gazdájától. Az idős férfi ellen állatkínzás a felhozott vád. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tetten érték a férfit a szabadnapos rendőrök

Az eb gazdája éppen ököllel többször is megütötte a kutyáját, számolt be róla Berecz Richárd főhadnagy. A négylábút ezt követően a nyakörvénél fogva felfelé húzta, közben a kutya mellső lábai elemelkedtek a járdától. Éppen kedvesével, Tóth Alexandra Döniz őrmesterrel autóztak a Józsefvárosban szabadnapjukon, amikor a történtek láttán azonnal szolgálatba helyezték magukat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Leparkoltak és a kutya gazdája után eredtek

Miután megálltak a szabadnapos rendőrök, kiszálltak a kocsiból és rögtön a kutyáját bántalmazó férfi után iramodtak. Közben értesítették a józsefvárosi kollégáikat is a történtekről. A férfit a közeli kutyafuttatóban érték utol. Szembesítették, hogy látták, mit művel a háziállattal.

A gazda nem értette, mi rosszat tett

Miután a rendőrök igazoltatták a gazdát, közölték vele, hogy eljárást indítanak ellene. Az eb 62 éves gazdája, P. Dániel azt állította, nincs túl régóta a birtokában az Ursula nevű nőstény kutya. Ugyanakkor úgy vélte, nem elítélendő az, ha ily módon neveli a háziállatát.

Ezzel indokolta tettét

A férfi azt mondta, „elege van az eb szófogadatlanságából”. A gazda kifejtette, hogy a kutyája túlságosan lelkesen közeledik a többi kutyához, hogy játsszon velük. Elmondása szerint ilyen esetekben „tisztára megbolondul”, és a fájós derekát rángatja.

Ezek is érdekelhetnek!

A rendőröket nem hatotta meg a kifogás

Időközben megérkeztek a szabadnapos rendőrök szolgálatot teljesítő józsefvárosi kollégái. Ők előállították az ebet bántalmazó férfit a kerületi rendőrkapitányságra. Ott állatkínzás miatt eljárást indítottak vele szemben.

A BRFK posztja az eset kapcsán

Az emberek hálásak a rendőröknek

Többen hálájukat fejezték ki a BRFK közösségi oldalán a rendőrök gyors beavatkozásáért. Voltak, akik reményüket fejezték ki annak kapcsán, hogy a kutya gazdáját eltiltják az állattartástól.

Ez lett a kutya sorsa

A másfél éves, egészséges kutyalány átmenetileg a kapitányságon kapott menedéket. Az Állatmentő Liga munkatársai később elvitték a befogadóközpontjukba, ahol törődést kap és immáron nincs oka a búslakodásra. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A rendőrség fotója – Forrás: BRFK