Kiderült, hány alkoholos befolyásoltság alatt lévő személyt kapcsoltak le a razzia során a zsaruk.

Ittas sofőrökre vadásztak az egyenruhások

Az ittas sofőrök kiszűrése volt a célja a budapesti rendőrök legújabb akciójának. Erre április 1-jén szombaton 17 órától került sor másnap 2 óráig, derül ki a rendőrség szerdai közleményéből. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Részletek az akcióról

A razziában a Budapesti Rendőr-főkapitányság 15. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt. Az ittas sofőrök kiszűrése különösen fontos a közlekedés biztonságának növelése szempontjából, hangsúlyozza a közlemény.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ez a razzia mérlege

A fővárosi rendőrök akciója kilenc órán át tartott. Ez alatt 391 sofőrt állítottak meg, négy alkalommal derült ki, hogy vezetés előtt alkoholt ivott az adott járművezető. Három személy olyan mennyiségben fogyasztott szeszes italt, ami bűncselekménynek számít.

Kiosztották a zsaruk a megfelelő büntetéseket

A negyedik személy, aki ugyan ittas volt, ám italfogyasztás mértéke nem érte el a bűncselekmény szintjét, közigazgatási bírságban részesült. Egy járművezetővel szemben engedély nélküli vezetés miatt eljárás indult, ráadásul találtak a szóban forgó kocsiban egy eltűnés miatt körözött fiatalkorút.

Más szabálytalanságokra is fényt derítettek a rendőrök

A zsaruk hat autóst értek tetten azon, hogy nem használták a biztonsági övüket. Ők kivétel nélkül közigazgatási bírságot kaptak. Öt esetben más közlekedési jogsértés miatt csípték fülön a sofőröket, ők helyszíni bírságban részesültek.

Rendszeresek a hasonló razziák

A rendőrök többször is figyelmeztették már a járművezetőket, hogy rendszeresen lehet számítani az ittas vezetőket kiszűrő razziákra. Egy-egy ilyen akció során több száz autóst is megállítanak az egyenruhások. Mivel nem jelenti be előre a rendőrség, hogy hol lesznek ilyen akciók, így lényegében az ország bármely pontján lehet ilyesmire számítani.

Az ünnepek alkalmával fokozottan lehet szondáztatásra számítani

Az olyan ünnepek kapcsán, mint a közelgő húsvét, többen a pohár fenekére néznek. Érdemes tudni, hogy már egyetlen pohár elfogyasztott ital is kimutatható. Ilyenkor a rendőrök is előszeretettel tartanak razziákat, mivel sokan figyelmen kívül hagyva a szabályt alkoholfogyasztás után ülnek volán mögé.

Újév első napjaiban is volt egy razzia a fővárosban

Akkor a rendőrök két embert elfogtak és büntetőfeljelentést tettek velük szemben. Két sofőrt közigazgatási bírságban részesítettek. Egy személy nem akarta megfújni a szondát, ezért őt előállították.

Ezek is érdekelhetnek!

Szilveszterkor sokan vezettek ittasan

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, szilveszter este valamint az újév első óráiban 46 főt állítottak elő az egyenruhások ittas járművezetés gyanújával. A rendőrök azt kérik, hogy aki vezetni szeretne, az ne igyon előtte alkoholt. Ha pedig mégis szeszes italt fogyaszt valaki, akkor várja meg, amíg az kiürül a szervezetéből, vagy válasszon alternatív közlekedési módot az autózás helyett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Police.hu